Δημοσκόπηση: Όχι στη νομική αλλαγή φύλου – Κερδισμένη η Εκκλησία – 74,6% “τα πράγματα δεν πάνε καλά”

Όχι της πλειοψηφίας των πολιτών στη νομική αλλαγή φύλου, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας αλλά και από τα 17, καταγράφουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star.

Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από την άποψή σας πώς αξιολογείτε την στάση της Εκκλησίας να παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα και να ζητάει ακόμα και την απόσυρση

του συγκεκριμένου νομοσχεδίου», το 51,4% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά, έναντι 44,2 % που απαντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

Όσον αφορά στη νομική αλλαγή φύλου, σε άτομα άνω των 17 ετών, το 39,3 % απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, έναντι 58,6% που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.

Το ποσοστό διαφωνίας αυξάνεται σημαντικά, σχετικά με τη δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών. Στην περίπτωση αυτή διαφωνεί μάλλον ή σίγουρα το 71,7% των ερωτωμένων, έναντι ποσοστού 26,7% που συμφωνεί.

Υψηλά είναι τα ποσοστά όσων διαφωνούν στο σύνολο των ανδρών (73,2%), στις ηλικίες 18-34 (78,6%), στα ημιαστικά/αγροτικά στρώματα (76,2%), στους γονείς με παιδιά έως 17 ετών (75,5%), όπως και σε όσους δε έχουν πάει σχολείο ή έχουν τελειώσει μόνο το Δημοτικό (75,6%).

Επιφυλάξεις καταγράφονται στο σύνολο των ερωτωμένων και για τη συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση για τη νομοθετική πρωτοβουλία της, με το 72,4% των ερωτωμένων να απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί με την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε, έναντι 23,8% που μάλλον ή σίγουρα συμφωνεί.

ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Ο δείκτης αισιοδοξίας εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6% που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα. Πάντως, σημειώνεται ελαφρά άνοδος της αισιοδοξίας έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο (όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,1% και 89,8%).

Keywords
Τυχαία Θέματα