Στο δελφινάριο της ΝΔ όλοι περιμένουν τον Βαγγέλη – Επιμένει δυναμικά ο Α.Τζιτζικώστας

Στο “Δελφινάριο” της Νέας Δημοκρατίας, όπου οι 50 υπογραφές δεν είναι και εύκολο να συγκεντρωθούν για την κάθε μία υποψηφιότητα, όλοι περιμένουν τι θα αποφασίσει ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο οποίος, εμφανώς στηρίζεται τόσο από τους κορυφαίους παράγοντες του κόμματος, όσο και από τη μεγάλη μερίδα των βουλευτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην κούρσα, παρά το γεγονός ότι φήμες τον θέλουν να “το ξανασυζητά”, εφόσον υπάρξει τελικά η υποψηφιότητα Μειμαράκη.

Πάντως, φουντώνει η γαλάζια γκρίνια για την πασαρέλα υποψηφιοτήτων, που χωρίς υπογραφές διεκδικούν τη δημοσιότητα των ολίγων

ημερών, όπως για παράδειγμα αυτή τοθυ Π.Ψωμιάδη.

Ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, γιός του Αχιλλέα, με αφορμή τις πολλές υποψηφιότητες, μίλησε για διαδικασία που απογοητεύει την κοινωνία.

“Όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για οποιαδήποτε εμπλοκή μου στη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλός: η διαδικασία μέχρι τώρα απογοητεύει την κοινωνία και σε τελική ανάλυση αδικεί και τους ίδιους τους υποψηφίους. Ελπίζω στην πορεία να αλλάξει. Προσωπικά, θα ήθελα λίγες και σοβαρές υποψηφιότητες και πολιτικό διάλογο. Αυτό που προέχει είναι να μη βγει η παράταξη τραυματισμένη και να μη χάσει τη σοβαρότητά της”, έγραψε στο Facebook.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και το σχόλιο του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο twitter που έγραψε: “Φοβάμαι ότι αν δεν προσέξουμε στη ΝΔ, σύντομα το δίλημμα μεταξύ παλιού – νέου, θα αντικατασταθεί με το δίλημμα μεταξύ σοβαρότητας – γελοιότητας”.

“Φρένο” σε οποιαδήποτε συζήτηση για δική του υποψηφιότητα έβαλε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

“Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο με το λαό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Την υπογραφή μου σκοπεύω να την τιμήσω. Άλλωστε, όταν λέμε ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αποδεικνύουμε στην πράξη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και ο φερόμενος ως διεκδικητής της ηγεσίας της ΝΔ Μάκης Βορίδης διέψευσε το βράδι της Τρίτης στο MEGA τη σχετική φημολογία.

“Βασανίστηκα αρκετά, το σκέφτηκα πολύ. Η βασική ιδέα της δικής μου πολιτικής δράσης ήταν να υπερασπιστώ κάποιες βασικές αντιλήψεις για τον τρόπο που μπορεί να ανασυγκροτηθεί κατ’αρχήν η ΝΔ και να προτείνει ένα σχέδιο για την Ελλάδα…Αυτό για να γίνει χρειάζεται να ξεδιπλωθεί μια στρατηγική. Στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής πρέπει να αντιμετωπιστούν κεντρικά ζητήματα για το πώς η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα είναι το πώς θα αντιμετωπιστεί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς”.

“Άρα λοιπόν πίσω οι προσωπικές φιλοδοξίες, διατηρείται η συζήτηση για τις ιδέες και τις κατευθύνσεις και διατηρείται ως κόρην οφθαλμού η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας”, είπε για την απόφασή του να μην υποψήφιος.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι “είναι δική του απόφαση”, ενώ για το εάν θα υπογράψει την υποψηφιότητά του είπε ότι δεν του έχει ζητηθεί, σημειώνοντας ότι “είναι και ένα θέμα αν θα πρέπει οι βουλευτές να υπογράφουν υποψηφιότητες”.

Για τα περί δεξιάς πτέρυγας, τέλος, ανέφερε: “Yποστηρίζω ότι η ΝΔ είναι η κεντροδεξιά παράταξη και πρέπει να παραμείνει η κεντροδεξιά παράταξη. Ποτέ δεν έχω πει ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει ένα αμιγώς δεξιό κόμμα, στο οποίο δεν υπάρχει χώρος για κεντρώους. Ποτέ δεν το έχω πει αυτό και θα ήταν ένα κολοσσιαίο σφάλμα”.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με συνεργάτες του έχει μαζέψει περισσότερες τις αναγκαίες υπογραφές.

Πάντως, ο Κώστας Καραμανλής διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να υπογράφει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ενώ επιφυλακτικός για την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίστηκε και ο Κώστας Τασούλας, λέγοντας: “Δεν είναι δυνατόν ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να απουσιάζει από το Κοινοβούλιο. Εκεί θα δωθούν οι μεγάλες μάχες και ο πρόεδρος της ΝΔ εκεί θα δοκιμαστεί τελικά”.

Την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα αρνήθηκε να σχολιάσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. “Να μη με ρωτήσετε. Όχι, να μη με ρωτήσετε”, ανέφερε μιλώντας με δημοσιογράφους.

Η υπόθεση πάντως της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα έγινε ακόμη πιο σύνθετη όταν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγόρησαν τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ότι λειτουργεί υπέρ του Τζιτζικώστα. Αιχμές για τις ικανότητες του γραμματέα του κόμματος και επικεφαλής της ΚΕΦΕ άφησε και σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. “Η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, είναι όλοι συνεργάτες μου στο πλαίσιο που ορίζει το καταστατικό. Από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός”, είπε.

Αρνητικός σε όλους, που όπως είπε, δεν έχουν διαβάσει την ιστορία της ΝΔ, εμφανίστηκε την Τρίτη και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Είπε στον ΣΚΑΙ ότι πολλοί υποψήφιοι είναι βαλτοί από εοπιχειρηματικά συμφέοντα! Άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Μειμαράκη, εφόσον αυτή υπάρξει.

O Άδωνις Γεωργιάδης που ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει τις υπογραφές.

Έτοιμος να καταθέσει υποψηφιότητα εμφανίζεται και ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει τις 50 υπογραφές, συναρτά όμως την τελική του απόφαση με την απόφαση του Βαγγέλη Μεΐμαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα