Ποιοι απεργούν σήμερα. Συγκεντρώσεις σε Πεδίο Άρεως και Ομόνοια

Οι προωθούμενες αλλαγές σε συντάξεις, μισθούς και εργασιακά βγάζουν και πάλι στους δρόμους τον κόσμο, με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν προκηρύξει για σήμερα, 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Έτσι, στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία

και ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Το απεργιακό συλλαλητήριο ξεκινά στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων και νοσοκομείων. Επίσης σήμερα απεργούν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καθώς και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος. Ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι οδοντίατροι, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

«Παραλύουν οι συγκοινωνίες»

Στην Αττική: Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου. Οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.Το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του μετρό θα κινούνται μέχρι το Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00. Η Olympic Airlines και η Aegean προχωρούν σε τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

-Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν Εμποροι και Βιοτέχνες, με το κλείσιμο των καταστημάτων τους, καθώς και οι περιπτεριούχοι, ύστερα από σχετικές αποφάσεις που έλαβαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.

σχετικά άρθραΒάιντμαν: Κίνδυνος επιβάρυνσης των κεντρικών τραπεζών λόγω κρίσηςΓ. Στουρνάρας: Στο τέλος η απόφαση θα είναι πολιτικήΠέντε λόγοι φέρνουν τη Μέρκελ στην ΑθήναΗ έγκριση του deal περνάει από την έκτακτη γ.σ. της ΕΤΕΑίρεται η αναστολή για Εθνική – EurobankTο τέλος των βασικών μισθώνΤι πρέπει να γνωρίζουν οι μέτοχοι της Εθνικής και της EurobankΝέος όμιλος ΕΤΕ μετά τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας και EurobankEUROBANK: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠροαιρετική δημόσια πρόταση από την Εθνική Τράπεζα για την Eurobank
Keywords
Τυχαία Θέματα