Ένταση στη Βουλή – Δε συζητήθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του “λουκέτου” στην ΕΡΤ

(upd)Ένταση επικράτησε στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι δε γίνεται δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που προβλέπει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Η απόφαση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΚΚΕ

και ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας.

Στην ουσία, η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να μην συζητηθεί η τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο υπερψήφισης της!

ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ

Επιμένει το ΚΚΕ στην τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις ΔΕΚΟ και την ΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο εκμεταλλευόμενη τη σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο. Να αποδείξει δηλαδή ότι έχει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι μπορεί να εφαρμόσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης για το σημερινό «όχι» του υπουργού Υγείας και του προεδρείου της Βουλής στη συζήτηση της τροπολογίας.

«Δεν τελειώσαμε όμως, το ΚΚΕ επανέρχεται», επεσήμανε ο κ. Παφίλης καθώς όπως είπε, το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει καταθέσει την ίδια τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο και «σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα, να αποδείξει αν έχει πλειοψηφία στη βουλή για να εφαρμόσει αυτούς τους νόμους».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

“Φωτιές” ανάβει στην κυβέρνηση η συζήτηση που πραγματοποιείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει την τροπολογία.

Εάν η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε ακυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κατά συνέπεια παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή ότι η ΕΡΤ είναι φορέας που έχει καταργηθεί και ότι οι υπάλληλοί της θεωρούνται απολυμένοι.

Ωστόσο, η τροπολογία του ΚΚΕ θα συζητηθεί αλλά δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία καθώς, όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, δεν συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ηδη ανακοινώθηκε ότι θα την στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, η ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ επισήμως δεν έχει πάρει θέση, ωστόσο από στελέχη και βουλευτές ασκούνται ισχυρές πιέσεις στην Ιπποκράτους να πράξει αναλόγως.

Εκτός από την τροπολογία την οποία έχει καταθέσει το ΚΚΕ, στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα και η τροπολογία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος με σκοπό, επίσης, την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τις ΔΕΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα