ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Νέα παρέμβαση για την ΕΡΤ – “Σεβαστείτε το νομοθετικό πλάισιο” – Το μνημόνιο προβλέπει συρρίκνωση της ΕΡΤ απ’το 2011!

Νέα παρέμβαση στο θέμα της ΕΡΤ πραγματοποίησε σήμερα η Κομισιόν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Olivier Bagis, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού από πλευράς ελληνικών Αρχών της κοινοτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις.

«Έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις για την επαναλειτουργία της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τώρα οι ελληνικές Αρχές πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν, σεβόμενες το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο» ανέφερε

ο Olivier Bagis.

Σε ερώτηση αν η τρόικα ζήτησε εμμέσως το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Olivier Bagis απάντησε ότι ούτε η Επιτροπή, ούτε η τρόικα ζήτησαν ή υπονόησαν το κλείσιμο κανενός δημόσιου οργανισμού και, ειδικότερα, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο Olivier Bagis επανέλαβε ότι η Επιτροπή πληροφορήθηκε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ την ημέρα που ανακοινώθηκε δημόσια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η απόφαση για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ είχε ανακοινωθεί το 2011! «Η Επιτροπή δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ και αυτό αποδεικνύεται στη σχετική αναφορά στο Μνημόνιο, πέμπτη αξιολόγηση, σελίδα 45, όπου γίνεται λόγος για “συρρίκνωση” και όχι για “κλείσιμο” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για τις εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τις απολύσεις και τα χρονοδιαγράμματα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε:
«Είναι απόφαση που θα λάβουν αυτόνομα οι ελληνικές Αρχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα