ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Προτεραιότητα η Ελλάδα – Έξοδο απ’το μνημόνιο και λύση για το χρέος συζήτησε με τον Σαμαρά

[UPD] Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, η συνάντηση Σαμαρά – Γιούνκερ πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ακολούθησε γεύμα εργασίας, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στη συζήτηση φαίνεται να

βρίσκονται θέματα όπως η απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Η ελληνική πλευρά φέρεται πως στοχεύει στην επαναβεβαίωση της στήριξης του Γιούνκερ σε αυτά τα σχέδια καθώς και στην υποστήριξή του για έξοδο από το μνημόνιο ενώ συζητήθηκε και το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην Αθήνα βρίσκεται, σε ανεπίσημη επίσκεψη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σήμερα, Παρασκευή, θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Γιούνκερ έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από την εκλογή του στην προεδρία της Κομισιόν. Ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στις 2:00 θα έχουν γεύμα στο Μουσείο Μπενάκη ενώ δεν θα υπάρξουν δηλώσεις από τους δύο ηγέτες.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα έχει την στήριξη του κ. Γιούνκερ στην διαπραγμάτευση με τη Τρόικα καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να περάσει τις φοροαπαλλαγές.

Στην σημερινή συνάντηση οι δύο άντρες θα συζητήσουν την πολιτική κατάσταση στην χώρα σε συνδυασμό με τον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έναρξη της συζήτησης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

“ΠΥΡΕΤΟΣ” ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πάμε για έξοδο από το μνημόνιο – Δήλωση Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη με Σαμαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα