Γιώργος Κοσκωτάς: Αθωώθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Σιδέρη – Εκατηγορείτο για ηθικός αυτουργός

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Γιώργος Κοσκωτάς για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του διεθνούς πρώην άσου του Ολυμπιακού , Γιώργου Σιδέρη.

Ο Γ. Κοσκωτάς είχε κατηγορηθεί σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του 2007 για ηθική αυτουργία, καθώς βάσει των καταθέσεων, η απόπειρα δολοφονίας αφορούσε διένεξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή με την Τράπεζα

Κρήτης, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Γ. Κοσκωτάς. «Ο Κοσκωτάς, που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες» ανέφερε το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ο Γ. Σιδέρης είχε καταθέσει πως δεχόταν πιέσεις σχετικά με 14 μεζονέτες, που ανήκαν αρχικά στην Τράπεζα Κρήτης.
Το ελληνικό κράτος είχε κατασχέσει τις μεζονέτες αυτές, τις οποίες στη συνέχεια αγόρασε σε πλειστηριασμό η εταιρεία του Γιώργου Σιδέρη που τις είχε κατασκευάσει.

Ο δικηγόρος του Κοσκωτά, Τάκης Μιχαλόλιας, είπε ότι «ο Κοσκωτάς παρά το γεγονός ότι πέρασε οικονομική καταστροφή και έχασε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων δεν κατηγορήθηκε ποτέ για πράξη βίας. Εξάλλου ο πλειστηριασμός των ακινήτων δεν τον αφορούσε αφού τα χρήματα θα τα έπαιρνε η Τράπεζα Κρήτης και το ελληνικό δημόσιο».

Ο Γιώργος Κοσκωτάς, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του Τάκη Μιχαλόλια και αρνήθηκε την κατηγορία.

Απών από το δικαστήριο ήταν και ο ποδοσφαιριστής που επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα