Στην απομόνωση η τραγουδίστρια των Pussy Riot – Στη Ρωσία του Πούτιν…

Στην απομόνωση μεταφέρθηκε σήμερα η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η τραγουδίστρια του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, η οποία είχε ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες “δουλείας” στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας όπου κρατείται.

Η Τολοκονίκοβα έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για την “πανκ προσευχή” εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που τραγούδησε μαζί με άλλα μέλη του συγκροτήματος μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Ο

Γκενάντι Μοροζόφ, ο επικεφαλής της δημόσιας επιτροπής εποπτείας των φυλακών στην απομονωμένη περιοχή όπου βρίσκεται το στρατόπεδο, αρνήθηκε ότι ο εγκλεισμός της νεαρής γυναίκας στην απομόνωση συνιστά τιμωρία. Χαρακτήρισε το κελί της “ασφαλές μέρος” όπου θα είναι προφυλαγμένη από τις απειλές των συγκρατούμενών της.

Ο Μοροζόφ πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες της Τολοκονίκοβα ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από υψηλόβαθμο σωφρονιστικό υπάλληλο και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή θα ερευνηθούν. Σημείωσε όμως ότι η κρατούμενη θα τιμωρηθεί πειθαρχικά εάν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για συκοφαντίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα