Επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων η τρόικα

Mε τους επικεφαλής της Τρόικας συναντήθηκε το πρωι της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης με θέμα τις εμπορικές μισθώσεις.

Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία καθώς η τρόικα επέμεινε στην θέση της ότι οι εμπορικές μισθώσεις, παλιές και νέες, πρέπει να απελευθερωθούν πλήρως.

Στην δίωρη συνάντηση που έιχαν με την τρόικα
ο υπ. Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, η ελληνική πλευρά κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του ισχύοντος καθεστώτος των εμπορικών μισθώσεων, σύμφωνα με το οποίο οι παλιές μισθώσεις παραμένουν ως έχουν, ενώ οι νέες θα έχουν χρονική διάρκεια έξι χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα έξι χρόνια.Η τρόικα ωστόσο επέμενε πως τα εμπόδια δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη του εμπορίου και ότι τα ακίνητα μένουν ξενοίκιαστα όχι λόγω της ύφεσης, αλλά επειδή στους ιδιοκτήτες τους δεν συμφέρει να τα νοικιάσουν.

Συμβιβαστική πρόταση διατήρησης του χρόνου μίσθωσης στις παλιές συμβάσεις και αλλαγές σε επιμέρους ζητήματα καθώς και τριετή περίοδο για τις νέες μισθώσεις, κατέθεσε το ΥΠΑΝ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα απαντήσουν σε αυτή τις επόμενες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα