Στην Paine & Partners περνά ο έλεγχος της Eurodrip

Στον έλεγχο της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Paine & Partners περνά η Eurodrip, έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, Global Finance και Bellaria με τους επικεφαλής του fund.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε

όλα για την πώληση του 67% της Eurodrip και απομένουν οι εγκρίσεις από τις επιτροπές ανταγωνισμού σε ορισμένες από τις χώρες όπου η Eurodrip διαθέτει παρουσία.

Η Eurodrip, βιομηχανία παραγωγής σταλακτηφόρων σωλήνων άρδευσης, αποτελεί μια από τις πλέον εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, με το 93% των πωλήσεων να πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος. Αιχμή της ανάπτυξης του ομίλου σήμερα αποτελούν οι θυγατρικές στο εξωτερικό, σε ΗΠΑ, Μεξικό, Περού, Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία. Στο εξάμηνο του έτους, ο όμιλος εμφάνισε αύξηση 14% στις ενοποιημένες πωλήσεις έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2011 και 34% στα ενοποιημένα κέρδη EBITDA. Τα βασικά οικονομικά μεγέθη διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

* Ενοποιημένος κύκλος εργασιών 55,2 εκατ. ευρώ έναντι 48,55 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2011

* Ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) 9,704 εκατ. ευρώ έναντι 7,261 εκατ. ευρώ κατά το α’ 6μηνο του 2011

* Ενοποιημένα κέρδη προ φόρων 5,985 εκατ. ευρώ έναντι 4,479 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2011

Από το 2005, όταν ο όμιλος πέρασε στον έλεγχο της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Global Finance, έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 32 εκατ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και δίκτυα διανομής για την υποστήριξη της αναπτυξιακής στρατηγικής.

H Paine & Partners αποτελεί μια αμερικανική επενδυτική εταιρεία η οποία εστιάζει κυρίως σε επενδύσεις σε εταιρείες του τομέα τροφίμων και βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως. Το fund εδρεύει στην Καλιφόρνια, ενώ διατηρεί γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

σχετικά άρθραΔημητριάδης: Η βοήθεια των κυπριακών τραπεζών να δοθεί απευθείας από τον ESMΚύπρος: Μέτρα €680 εκατ. προβλέπει το ΜνημόνιοΓιατί τη Ισπανία καθυστερεί την πλήρη κρατική διάσωση και ποιό το κέρδος της από το σχέδιο DraghiM. Schulz: Η έκθεση της τρόικας θα περιγράφει βήματα προόδουRompuy: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της ΕυρωζώνηςSchaeuble: Η απόφαση της ΕΚΤ δεν σημαίνει χαλάρωση της προσπάθειαςDer Spiegel: Η Merkel ψάχνει συμφωνία για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώΗ Τρόικα κατηγορεί την Κύπρο ότι παίζει παιχνίδια με το ρωσικό δάνειοΈξαλλος γερμανός μεγαλοτραπεζίτης με τις αποφάσεις ΝτράγκιΜειώνει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Κίνας η Goldman Sachs
Keywords
Τυχαία Θέματα