Στη Βουλή με τροπολογία το πρώτο μέρος των μέτρων

Ορισμένα από τα προαπαιτούμενα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ περιέχονται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, ενώ καταργούνται και οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων του υπουργείου Οικονομικών.

Στην εν λόγω τροπολογία, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

και αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου και κατάργηση ελάχιστου ποσοστού ελληνικού Δημοσίου, περιλαμβάνονται μέτρα τα οποία αφορούν σε προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και σε παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, παύονται από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι των μεγάλων εφοριών, των τελωνείων με ελεγκτικές αρμοδιότητες αλλά και του ΣΔΟΕ. Παράλληλα, η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση.

Οι βασικές διατάξεις

-Δίνεται το πράσινο φως για στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες , προβλέπεται ότι η στελέχωση του νέου Σώματος θα γίνει από υφιστάμενους ελεγκτές με τουλάχιστον διετή εμπειρία . Αν υπάρχει διετής εμπειρία δεν χρειάζεται και η προβλεπόμενη συνέντευξη.

-Αυξάνεται η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ. Από 1-1-2013 η εισφορά αυξάνεται σε 25,87 ευρώ το μήνα από 14,56 ευρώ σήμερα . Το μέτρο θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων κατά 86 εκατ. ευρώ με ταμειακή απόδοση για τον ΕΟΠΥΥ ύψους 56 εκατ. ευρώ.

-Εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1-11-2012 ο κλάδος ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως , Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές.

-Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

-Καταργείται η εισφορά 4,950 τοις χιλίοις που επιβάλλεται επί των τιμών των καυσίμων και αποδίδεται στο ασφαλιστικό ταμείο των βενζινοπωλών.

-Μεταβιβάζεται στο ελληνικό Δημόσιο η κυριότητα τριών ακινήτων εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που ανήκουν σήμερα στον ΕΟΤ, τα ΕΛΤΑ και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αυξηθεί η επενδυτική αξία του ακινήτου και να διευκολυνθεί η αξιοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

-Στις διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων προς το Δημόσιο, δικαιούνται να υποβάλλουν προσφορές ,εκτός από τους κύριου

σχετικά άρθραΕπεισόδια στο ΣύνταγμαΘα κάνουμε την έκπληξη!Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης στο ΔημόσιοΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙΑ…SOLIDUS ΑΕΠΕΥ : Εμμονή στην Λάθος Συνταγή για την έξοδο της χώρας από την κρίσηΣυμφώνησαν στα βασικά κυβέρνηση – ΤρόικαΠοιος θα πάρει το ΤΤ;O σταθμάρχης των ξένων συμφερόντωνΤο ελληνικό χρηματιστήριο αλλάζειH Alpha Bank εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε.
Keywords
Τυχαία Θέματα