Στη Θεσσαλονίκη το 13ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας αξιολόγησης

Με πλήθος σημαντικών ομιλητών από όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 1-5 Οκτωβρίου το 13ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αξιολόγησης.

Το σημαντικό αυτό συνέδριο που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις αρχές της ΕΕΣ ο βασικός στόχος και αποστολή της είναι να τονώσει, να καθοδηγήσει και να προωθήσει τη θεωρία, την πρακτική

και τη χρήση της αξιολόγησης στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. Το όραμα είναι ένας κόσμος όπου η αξιολόγηση συμβάλλει στην ανθρώπινη ευημερία μέσω της κοινωνικής μάθησης.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΑ επιδιώκει να προωθήσει τις γνώσεις αξιολόγησης και να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ορθών πρακτικών ενισχύοντας την αριστεία της αξιολόγησης, την ανεξαρτησία και τις εταιρικές σχέσεις. Οι δραστηριότητες ΕΣΑ στοχεύουν στη στήριξη βελτιωμένων περιβαλλόντων για αξιολόγηση, ισχυρότερων κοινοτήτων πρακτικής, σχετικής έρευνας αξιολόγησης και ενισχυμένων μεθόδων αξιολόγησης. Η αποστολή αυτή ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες αλλαγές στο περιβάλλον πολιτικής. Η αξιολόγηση στην Ευρώπη γίνεται ουσιαστικό στοιχείο των διαδικασιών λήψης αποφάσεων σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο. Η ζήτηση για υπηρεσίες αξιολόγησης της ποιότητας αυξάνεται. Η τάση αυτή είναι παράλληλη με την αξιοσημείωτη ανάπτυξη πρωτοβουλιών αξιολόγησης σε διεθνές επίπεδο. Όλο και περισσότερο, οι κυβερνήσεις, οι ιδιωτικές εταιρείες και οι εθελοντικές οργανώσεις προσφεύγουν σε αξιολόγηση για να αξιολογήσουν την αξία, την αξία και την αξία των πολιτικών, των προγραμμάτων και των διαδικασιών τους.

Το Συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Βελλίδειο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά παράλληλα με τα πολυπληθή πάνελ συζητήσεων, έναν νέο θεσμό: Ένα κεντρικό Συμπόσιο κάθε μέρα του Συνεδρίου.

Ειδικά εφέτος το flagship Symposium της πρώτης ημέρας των εργασιών θα αποτελείται από την Υπουργό κ. Ολγα Γεροβασίλη, την κ Λούκα Κατσέλη και την Ελληνίδα Πρόεδρο της Αμερικανικής Εταιρείας Αξιολόγησης κ. Τέσση Τζαβάρα – Κατσάμπα.

Μια Ελληνίδα στη κορυφής του κλάδου Αξιολόγησης στις ΗΠΑ

Η κ. Τέσσυ Τζαβάρα Κατσάμπα εξελέγη πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αξιολόγησης για το έτος 2019. Έχει τιμηθεί με διάκριση από τον Διεθνή Εταιρικό Σύνδεσμο Αξιολόγησης για τη προσφορά της στη δημιουργία ενός παγκόσμιου συνδέσμου οργανισμών αξιολόγησης. Eίναι ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας EnCompass LLC που εδρεύει στη Washington και απασχολεί πάνω από 100 στελέχη με ειδίκευση σε θέματα σχεδιασμού, αξιολόγησης και οργανωτικής ανάπτυξης εταιρειών και διεθνών οργανισμών. Το 2018 η εταιρεία της περιελήφθη στη λίστα των 100 καλύτερων εργασιακών χώρων στη περιοχή της Washington από την Washington Post.

Η κυρία Κατσάμπα είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor από το Κολλέγιο Wooster και Master’s σε Δημόσια Διοίκηση από το πανεπιστήμιο Harvard. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, και συνεννοείται στα Ισπανικά. Κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά της στη περιοχή της Washington.

Keywords
Τυχαία Θέματα