Στα προ κρίσης επίπεδα τα CDS των τραπεζικών ομολόγων

Το κόστος εξασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας για τους τίτλους των τραπεζών έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από την χρεοκοπία της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.

«Έχουμε επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα» αναφέρει ο Μπράιαν Μοντελεόνε της Barclays και συμπληρώνει: «Τα κεφάλαια είναι πολύ μεγαλύτερα σήμερα από ότι ήταν

προ της κρίσης. Το οικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί σημαντικά. Έχουν τεθεί σε ισχύ κανονισμοί που δεν υπήρχαν πριν 5 ή 10 χρόνια που μειώνουν τις ανησυχίες για υπερβολική μόχλευση των τραπεζών».

Τα πενταετή CDS για τα ομόλογα που εκδίδει η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η Wells Fargo, ηCitigroup καιη Bank of America βρέθηκαν αυτό το μήνα στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2007 ή τις αρχές του 2008, σύμφωνα με το Bloomberg. Η JP Morgan Chase είναι η μόνη αμερικανική τράπεζα που δεν έχει αγγίξει προ κρίσης επίπεδα. Τα CDS της μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 47,6 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2010.

Στην Ευρώπη, τα τραπεζικά CDS μετά τα νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, το CDS της Barclays υποχώρησε κατά 50 μονάδες βάσης στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2008. Τα CDS της BNP Paribas και της Societe Generaleμειώθηκαν κατά 56,5 και 62,3 μονάδες αντιστοίχως, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2008.

Original article: Στα προ κρίσης επίπεδα τα CDS των τραπεζικών ομολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα