Ο ΕΟΠΥΥ “κόβει” τις συμβάσεις με τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του

Διακόπτονται από την Παρασκευή, οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΠΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας,

«αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι ήδη σε απεργία εδώ και 10 ημέρες, ενώ σήμερα εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των ιατρών αυτών ανέρχεται σε 1.000.

Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι γι’ αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ.

Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και τις 9 Δεκεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) στην αυστηρή προειδοποίηση που απεύθυνε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ που συμμετέχουν με πολύ υψηλά ποσοστά στην απεργία, μετά και την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκηρύσσουν συνέχιση του αγώνα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τις 4, 5, 6 & 9 Δεκεμβρίου.

Άδωνις: Έχω ένα “plan B” που δεν θα αρέσει στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Ότι διαθέτει «plan B» που «δεν θα αρέσει» στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα, ενώ διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Οι γιατροί δηλώνουν τώρα έτοιμοι για «πυρηνικό πόλεμο», με σειρά επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχουν κηρύξει έως και τις 3 Δεκεμβρίου.

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, κ. Γιάννης Χρονόπουλος, μίλησε λίγες ώρες αργότερα στον Σκάι απαντώντας στον υπουργό ότι οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται και ότι έχουν «plan C».

Ο κ. Χρονόπουλος κατηγόρησε επίσης τον κ. Γεωργιάδη πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες Τετάρτη.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται, «γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Σημείωσε, ωστόσο, πως είναι έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Original article: Ο ΕΟΠΥΥ “κόβει” τις συμβάσεις με τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα