Στ. Θεοδωράκης: “Δεν θέλω Μπαλτάκους στο Ποτάμι – Ο Σαμαράς να ζητήσει συγγνώμη”

18:47 3/4/2014 - Πηγή: BankWars

«Στο Ποτάμι δεν θέλω Μπαλτάκους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος “Το Ποτάμι”, αναφερόμενος στο πρόσωπο του στενού συμβούλου του Πρωθυπουργού και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή Μπαλτάκου.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Μπαλτάκου, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Ειλικρινά, νιώθω ντροπή. Εγώ δεν θα συζητήσω για το εάν ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός ή δεν είναι, το πόσο φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή

ή όχι. Αυτός ο άνθρωπος, με αυτή τη συμπεριφορά, ήταν ο βασικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας. Σε τέτοιους ανθρώπους εμπιστεύονται την εξουσία. Αυτό σε κάνει να νιώθεις περιπαιγμένος από την εξουσία».

«Το alter ego του πρωθυπουργού σε κάποιες περιπτώσεις είναι ένας άνθρωπος ανίκανος, που τον καταγράφουν, που παρακαλεί, που μιλά έτσι για τον πρωθυπουργό του. Έχω κόσμο πολύ καλύτερο στο Ποτάμι. Μπαλτάκους θέλω;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών μαρτυρούν δυστυχώς πόσο ανίκανο και φαύλο είναι το παλιό πολιτικό σύστημα. Κάποιοι μαλώνουν αν ο Μπαλτάκος είναι πολύ ακροδεξιός ή λίγο ακροδεξιός. Υπάρχει κάτι σοβαρότερο από αυτό. Η εικόνα ενός ανθρώπου που τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, που δίνει εξηγήσεις σαν σχολιαρόπαιδο, που καρφώνει ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να σωθεί. Αυτό ήταν το δεξί – έστω το ακροδεξιό – χέρι του κυρίου Σαμαρά; Αυτός συμβουλεύει δυο χρόνια τώρα τον Πρωθυπουργό; Αυτός αποφάσιζε για την λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου; Σε ποιες αποφάσεις αλήθεια συμμετείχε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα», παρατήρησε επισημαίνοντας πως την ευθύνη για την επιλογή και τοποθέτηση του κ. Μπαλτάκου στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός:

«Πρέπει να μάθουμε μέχρι ποιου σημείου είχε εμπλοκή στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να βγει ο Πρωθυπουργός και να ζητήσει συγνώμη από την ελληνική κοινωνία. Η ευθύνη για την παρουσία του Μπαλτάκου σε αυτή τη θέση είναι δική του. Αυτός τον επέλεξε. Δεν είναι βουλευτής για να ρίχνουμε τις ευθύνες στον κόσμο που τον ψήφισε. Δεν είναι συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Είναι ο δικός του άνθρωπος. Εξηγήσεις λοιπόν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην ουσία των αποκαλύψεων. Ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις, δημοσίως και όχι παρασκηνιακώς, σημείωσε, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την παραδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι «παλιό πρόβλημα». «Αν όντως πίστευε ότι είναι “παλιό πρόβλημα” και δεν είναι σχήμα λόγου, τότε θα πρέπει να μας πει αν είχε ζητήσει από την πρωθυπουργό την αντικατάσταση του. Η συνεργασία “για το καλό της χώρας”, όπως συχνά επαναλαμβάνει, δεν δικαιολογεί τη συστράτευση με κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι».

Original article: Στ. Θεοδωράκης: “Δεν θέλω Μπαλτάκους στο Ποτάμι – Ο Σαμαράς να ζητήσει συγγνώμη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα