Alpha Bank: Μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής

17:35 3/4/2014 - Πηγή: BankWars

Με τις αποδοχές των εργαζομένων της Alpha Bank, εξισώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων που προήλθαν από την Εμπορική Τράπεζα, όπως ενημερώθηκαν περίπου 4.000 εργαζόμενοι από τη διοίκηση της τράπεζας.

Αύριο οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την Εμπορική, θα συναντηθούν με τη διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα

τονίζει πως από 1η Απριλίου θα ισχύει για όλο το προσωπικό της Alpha Bank η ενιαία μισθολογική πολιτική που έχει θεσπίσει η από 10/5/2012 επιχειρησιακή σύμβαση.

Η σύμβαση αυτή προβλέπει χαμηλότερες αποδοχές σε σχέση με τις αντίστοιχες των εργαζομένων που προέρχονται από την Εμπορική τράπεζα.

Υπολογίζεται πως από σωρευτικά οι μειώσεις είναι 15% χωρίς να υπολογιστούν οι πρόσθετες απώλειες στον οικογενειακό προϋπολογισμό από φόρους, χαράτσια κ.α.

«Δεν θα ανεχτούμε καμία μείωση αμοιβών. Δεν θα αποδεχτούμε καμία μονομερή και παράνομη ενέργεια», τονίζει ο πρόεδρος του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Ο σύλλογος ζητά την παρέμβαση της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ για την προστασία δικαιωμάτων των υπαλλήλων. Παράλληλα, καλεί τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank να πάρει σαφή θέση για το θέμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου που συνεδρίασε, αποφάσισε ότι θα αναλάβει νομικές πρωτοβουλίες για να κατοχυρώσει τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει ακόμα και σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η τράπεζα επιμείνει στη μείωση των μισθών.

Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank έχει υπογράψει Επιχειρησιακή Σύμβαση για τους εργαζόμενους της πρώην Εμπορικής, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι της πρ. Εμπορικής εντάσσονται στο τακτικό προσωπικό της Τράπεζας και στον ισχύοντα Οργανισμό Προσωπικού.

Η ένταξη γίνεται σε βαθμό ανάλογο με τα έτη υπηρεσίας στην πρ. Εμπορική και με το επίδομα σπουδών που λαμβάνουν, σύμφωνα με τους κατατεθέντες και εγκριθέντες, από την πρ. Εμπορική, τίτλους σπουδών τους.

Σε ανακοίνωσή του τότε ο Σύλλογος της Alpha Bank, αναφέρει ότι κάνει πράξη τη δέσμευση να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους με την ένταξη τους στον Οργανισμό της Alpha Bank.

Original article: Alpha Bank: Μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα