Δεν θα βγουν στους δρόμους τα λεωφορεία – “Σπάει” το απεργιακό στους τεχνικούς, αλλά απεργούν οι οδηγοί

(upd2) Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ οι οδηγοί των λεωφορείων συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις. Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Με επιστρατευμένο προσωπικό λειτουργεί το Μετρό, ο ΗΣΑΠ

και το Τραμ.

Οι τεχνικοί στα λεωφορεία και όλοι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έκαναν πίσω, λίγη ώρα μετά την προκαταρκτική εξέταση, την οποία διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών το πρωί της Δευτέρας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankwars, μήνυμα στους απεργούς λεωφορείων, τρόλει, ΟΣΕ για επιστροφή στην εργασία τους στέλνει η κυβέρνηση. Η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο. Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» που ζητούσε να «παγώσει» (να εκδοθεί προσωρινή διαταγή) η επίταξη του προσωπικού του Μετρό.

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση τους, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία η απεργία κρίθηκε παράνομη. Όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων του μετρό, δεν αποκλείεται να διαταχθεί να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν να παραβιάζουν την απόφαση έως το απόγευμα.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης το βράδυ της Κυριακής σημείωναν: «Μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της». Η Διοίκηση της ΟΣΥ δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός απ’ ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ…

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συνεχίζουν την απεργία, επισπεύδοντας πάντως τη Γενική τους Συνέλευση που επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, για αύριο Δευτέρα το πρωί. Επομένως, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της Συνέλευσης, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα σωματεία του μέσου, λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσιαν να συνεχίσουν την απεργία και τη Δευτέρα, παρά τη δικαστική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα