Σοβαρά επεισόδια Αφγανών – Σύρων στον Πειραιά – Βία, καταστροφές, τραυματίες

Σε πεδίο μάχης Αφγανών και Σύρων προσφύγων – μεταναστών μετατράπηκε αργά χθες το βράδι το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή στάθηκε το πείραγμα ενός Αφγανού στη γυναίκα ενός Σύρου.

Τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, οι δύο σοβαρά στο κεφάλι, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Σε αρκετούς ανθρώπους χρειάστηκε να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν

από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1. Από τον πετροπόλεμο έσπασαν υαλοπίνακες στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.

Επί περίπου τρεις ώρες εκατοντάδες άτομα συνεπλέκοντο με ρόπαλα, πέτρες, σίδερα και οτιδήποτε υλικό, που θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο στα χέρια τους. Από τη μανία των νεαρών δε γλίτωσαν ούτε οι μικροί φοίνικες, που βρίσκονται στα παρτέρια του λιμανιού. Τους έσπασαν και κραδαίνοντάς τους στα χέρια εν είδει ροπάλου επιτίθεντο εναντίον της άλλης πλευράς. Και μέσα σε αυτό το πεδίο μάχης έντρομοι οι γονείς με τα παιδιά τους στα χέρια προσπαθούσαν να βγουν έξω από την “εμπόλεμη ζώνη”, τρέχοντας να σωθούν.

Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στον Πειραιά βρίσκονται 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα