«Πόλεμος» Καμμένου – Κουτζαμάνη για τις καταγγελίες στη Βουλή

Πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την ανακοίνωση Τύπου, που εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κ. Κουτζαμάνη απάντησε στη χθεσινή αναφορά του στην Βουλή για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο

σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

“Παρέλειψε βέβαια να πει το σημαντικότερο, σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της Ευτέρπης Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους”.

“Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Τι απαντά η κ. Κουτζαμάνη στους ισχυρισμούς του Π. Καμμένου

Τη δική της απάντηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για όσα ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή σχετικά με ενέργειες συγκάλυψης -ενδεχομένως και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- για συγκεκριμένες υποθέσεις (υποβρύχια, Βγενόπουλος και Siemens) έδωσε με ανακοίνωσή της η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, επικαλούμενη σειρά συγκεκριμένων στοιχείων, αντικρούει όσα είπε ο κ. Καμένος, ότι δεν έχουν προωθηθεί στο ειδικό σύστημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας (eurojust) οι υποθέσεις αυτές.

Παράλληλα διευκρινίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν είναι αρμόδια κατά το νόμο να προωθεί τέτοια αιτήματα, κάτι που είναι αρμοδιότητα των εισαγγελέων που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Σχετικά με την ουσία των ισχυρισμών του κ. Καμένου αναφέρει ότι και για τις τρεις υποθέσεις (υποβρύχια, Βγενόπουλος και Siemens) έχουν από καιρό προωθηθεί στο ενιαίο σύστημα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και αναφέρει συγκεκριμένα και τις ημερομηνίες που έχουν γίνει οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της, οι ενέργειες που ανέφερε ο κ. Καμένος ότι δεν έγιναν, αφήνοντας υπαινιγμούς για συγκάλυψη, έχουν γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2008, στις 26 Ιουλίου 2010 και στις 21 Απριλίου 2015.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τονίζει η κ. Κουτζαμάνη, προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε ποτέ κάποιον η κάποιους, ενώ κλείνει την ανακοίνωση μετά την παράθεση των ημερομηνιών που έχουν γίνει από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι νόμιμες ενέργειες και για τις τρεις υποθέσεις, με την αποστροφή:

«Ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust».

Keywords
Τυχαία Θέματα