Σόιμπλε: Μόνο με ανταγωνιστική οικονομία θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ – Λάθος τα μηνύματα Γκάμπριελ

Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο αν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ για τις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο

Γκάμπριελ είχε δηλώσει πως η Γερμανία θα πρέπει να παρέχει περισσότερα λεφτά στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Ο Σόιμπλε ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Γκάμπριελ, δήλωσε στο ραδιόφωνο, διότι “πηγαίνουν εντελώς προς λάθος κατεύθυνση” και στέλνουν το λάθος μήνυμα.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν ήταν κυρίως τα λεφτά, αλλά ότι τα λεφτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σωστό τρόπο.

Σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε τόνισε ότι “η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό μόνο εάν έχει μια ανταγωνιστική οικονομία”.

Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να διεξάγει μεταρρυθμίσεις και ότι θα χρειαστεί χρόνο, τονίζοντας “αλλά εάν ο χρόνος δεν αξιοποιηθεί για να διεξαχθούν μεταρρυθμίσεις διότι αυτό δεν είναι εύκολο, τότε πρόκειται για λάθος δρόμο”.

Eπιπλέον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit για τη Βρετανία, ωστόσο τόνισε ότι οι χώρες που θέλουν να επωφεληθούν σε σχέση με την ‘Ενωση πρέπει επίσης να αναλάβουν δεσμεύσεις.

“Πρέπει να βρούμε έναν δίκαιο δρόμο –αν η Βρετανία εξακολουθεί να θέλει να έχει καλή πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα πρέπει να αναλάβει τις αντίστοιχες δεσμεύσεις και αν δεν το θέλει αυτό, τότε θα υπάρξει διαχωρισμός– αυτό είναι κρίμα για τη Βρετανία”, σημείωσε.

“Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις απώλειες όσο το δυνατόν πιο μικρές, αλλά είναι σαφές ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν πρέπει να μολυνθεί από αυτό”, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα