ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τελειώνουν οι αντοχές – Στο σκοτάδι οι επενδυτές

Εγκλωβισμένο στην αβεβαιότητα παραμένει το χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά το ναυάγιο στις Βρυξέλλες, με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης να παραμένει.

Οι δηλώσεις Τόμσεν για την ελληνική οικονομία επιβαρύνουν το κλίμα, ενώ ο πρωθυπουργός επιχειρεί να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ωστόσο οι ελπίδες να πετύχει κάτι θετικό είναι μηδαμινές, καθώς το ΔΝΤ

είναι αυτό που θα καθορίσει την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Αδύναμο να αντιδράσει το ΧΑ κινείται πλέον σε ρηχά νερά, με τον Γενικό Δείκτη να παλεύει να κρατήσει τις 640 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο στο εύρος 630-650 μονάδων, την ώρα που ο τζίρος βρίσκεται στα τάρταρα, ελλείψει επενδυτικού ενδιαφέροντος και θετικών καταλυτών για τη συνέχεια. Επόμενη στήριξη για τον Γ.Δ. είναι το επίπεδο των 630 μονάδων.

Οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των πιέσεων, με τις διοικήσεις να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των συνεχών καθυστερήσεων, την ώρα που τα ξένα funds μειώνουν τις θέσεις τους στους τραπεζικούς τίτλους. Σημειώνεται ότι χθες αυξήθηκε εκ νέου το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, κατά 400 εκατ. ευρώ, στα 46,6 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα