ΣΚΩΤΙΑ – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Τι γράφουν τα ΜΜΕ για την επικράτηση του “οχι”

Για ανακούφιση αλλά και προκλήσεις μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Financial Times: Το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκοτίας, διατηρεί τη βρετανική οικονομία στον σωστό δρόμο. Ωστόσο, το δημοψήφισμα δρομολόγησε μια σειρά

από πολιτικές και συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα επηρεάσουν και θα μετασχηματίσουν μακροπρόθεσμα τη βρετανική οικονομία.

Wall Street Journal: Ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω αποκέντρωση της κεντρικής διοίκησης. Τα εμπόδια είναι μεγάλα και η πίεση προς τον πρωθυπουργό Cameron δεν θα αποκλιμακωθεί, παρά το θετικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία ενίσχυσης των εξουσιών του Εδιμβούργου δεν είναι απλή.

BBC: Μετά το «όχι», η προσοχή στρέφεται στη βρετανική κυβέρνηση και το αν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της για αύξηση της επιρροής του Κοινοβουλίου της Σκοτίας.

CNBC: Ράλι ανακούφισης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι Σκοτσέζοι επέλεξαν να παραμείνουν στο «άρμα» του Ηνωμένου Βασιλείου.

CNN: Η παραμονή της Σκοτίας στη Μ. Βρετανία, έσωσε τον πρωθυπουργό David Cameron από την καταστροφή.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες ο Τύπος στη μεγάλη πλειοψηφία του τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ην. Βασίλειο. Δείτε κάποια χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα:

Το ενδιαφέρον παγκοσμίως για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν πολύ μεγάλο. Τα social media, με πρώτο το twitter, πήραν “φωτιά”, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη με τα tweets το βράδυ της Πέμπτης:

Keywords
Τυχαία Θέματα