Αποκλείει το “κούρεμα” του χρέους ο Γκ. Χαρδούβελης – Συνέντευξη στο Bloomberg

Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Bloomberg, την Παρασκευή, καθώς αυτό βρίσκεται στα χέρια των ευρωπαϊκών κρατών, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ελάφρυνση του, όπως η παράταση της αποπληρωμής.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός είπε πως υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό το οποίο οι

δανειστές της χώρας, ΔΝΤ και Ε.Ε., προσπαθούν να διαχειριστούν. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σενάρια βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως δήλωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών τους επόμενους μήνες ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν εκλογές, οι οποίες, όπως δήλωσε, θα έβλαπταν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα TLTROs της ΕΚΤ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της επαναγοράς καλυμμένων ομολογιών και τιτλοποιήσεων (ABS) αποτελεί σημαντική ενίσχυση για τη χώρα.

Για το roadshow του Λονδίνου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κι ότι οι ξένοι επενδυτές είναι πλέον πρόθυμοι να ποντάρουν στη χώρα καθώς βλέπουν ότι υπάρχει η δυναμική ανόδου μακροπρόθεσμα και δεν επηρεάζονται από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές αναταράξεις.

Εξάλλου, χθες Πέμπτη ο κ. Χαρδούβελης έστειλε μήνυμα από την Αθήνα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Μιλώντας στην τελετή υπογραφής των δανειακών συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προέβλεψε ότι το τρίτο τρίμηνο θα καταγραφεί για πρώτη φορά θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας.

«Η Ελλάδα είναι η νούμερο ένα χώρα στο ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, στις αξιολογήσεις του ΟΟΣΑ, κάθε χρόνο από το 2012, σε σχέση με όλες τις χώρες του κόσμου – δεν μιλάω για την Ευρωζώνη ούτε για ΕΕ» τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών ενόψει και της νέας εξόδου στις αγορές με 7ετή ομόλογα ως το τέλος του έτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα