ΣΕΒ: Επιχειρηματική αποστολή στο Χονγκ Κονγκ

Επιχειρηματική αποστολή στο Χόνγκ Κόνγκ και σε περιφέρειες της Κίνας μέσα στο α’ Εξάμηνο του 2014 προγραμματίζει ο ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων. Αυτό τονίστηκε στις ενημερωτικές ημερίδες για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Χόνγκ Κόνγκ και την Κίνα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων στην Αθήνα (9/1/2014) και στη Θεσσαλονίκη

(10/1/2014). Στόχος των εκδηλώσεων, που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον περισσότερων από 220 στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, ήταν η εξοικείωσή τους με το επιχειρηματικό περιβάλλον σε ανεπτυγμένες ασιατικές χώρες και η διερεύνηση ευκαιριών στις τοπικές αγορές.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων, οι συμμετέχοντες έλαβαν σημαντικές πληροφορίες για τις μεγάλες δυνατότητες εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων στο Χόνγκ Κόνγκ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κέντρο διεθνούς εμπορίου στην Ασία και πύλη στην αχανή Κινεζική αγορά των 1,3 δις καταναλωτών. Ομιλητές ήταν εξειδικευμένα στελέχη των ξένων Οργανισμών, που παρουσίασαν πληθώρα στοιχείων για την οικονομία και τις προοπτικές των χωρών αυτών, τις δυνατότητες που προσφέρουν για επιχειρηματική δράση, τις διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, την προστασία ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, τις ευκαιρίες σε τεχνολογίες αιχμής, τις καταναλωτικές τάσεις και συνήθειες, τις προϋποθέσεις και τους κινδύνους, αλλά και τις ωφέλειες που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση μέσων συμφωνιών με αξιόπιστους εταίρους. Την εικόνα συμπλήρωσαν στελέχη ελληνικών εταιριών που γνωρίζουν τις αγορές αυτές και μοιράσθηκαν εμπειρίες και συμβουλές.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας τόνισε ότι η επιχειρηματική εξωστρέφεια αποτελεί αντίδοτο στις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης και βασικό πυλώνα για την σταδιακή επάνοδο της εθνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία. «Όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρίες, διαφόρων μεγεθών και κλάδων, ανοίγουν τα φτερά τους σε αγορές που χτυπά ο παλμός του διεθνούς εμπορίου και προσφέρονται για επιχειρηματικά σχέδια και συνέργειες. Φιλοδοξία μας», υπογράμμισε ο κ. Λαβίδας, «είναι να ενισχύσουμε τις διμερείς συνεργασίες με αγορές–στόχους, προβάλλοντας στους διεθνείς κύκλους τη δυναμική και την αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και συμβάλλοντας στη προσέλκυση επενδυτικών σχημάτων και κεφαλαίων».

Σημειώνεται ότι οι ημερίδες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη εντάσσονται στη στρατηγική του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων για υποστήριξη με απτό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Hong Kong Trade and Development Council, του Hong Kong Economic and Trade Office-Brussels, του InvestHK και του EU SME Centre in China.

Original article: ΣΕΒ: Επιχειρηματική αποστολή στο Χονγκ Κονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα