ΣΕΒ – Δασκαλόπουλος: Δεν βλέπω ακόμα happy end

Την άποψη ότι ακόμα δεν διακρίνει το happy end της εξόδου της ελληνικής οικονομίας (αλλά και κοινωνίας) από την κρίση εκφράζει σε συνέντευξη του στο TVXS ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη να γίνουν «μεταρρυθμιστικά άλματα σε όλους τους τομείς».

«Προσπάθεια γίνεται, βήματα γίνονται, δεν το αρνούμαι. Αλλά το happy
end δεν το διακρίνω ακόμη. Και δεν είμαι υπέρ της προβολής ψευδαισθήσεων σε μια κοινωνία που ξέρει καλά τι βιώνει. Η ανάκαμψη δεν θα έρθει με αυθυποβολή. Η ανάπτυξη θέλει κεφάλαια κι επενδύσεις, προϋποθέτει ανακαίνιση του παραγωγικού ιστού και εκσυγχρονισμό του κράτους, απαιτεί μεταρρυθμιστικά άλματα σε όλους τους τομείς», αναφέρει ο κ.Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα έχει πραγματικά γυρίσει σελίδα, όταν θα καταφέρει να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3%, όταν θα μειώσει δραστικά την ανεργία και όταν οι Έλληνες πολίτες λυτρωθούν από την αγωνία των φόρων και των απλήρωτων λογαριασμών.
«Τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης αντιμετώπισαν την ανάγκη της αλλαγής με πολιτική απροθυμία, διαχειριστική ανεπάρκεια και εγγενείς πελατειακές αναστολές. Το αποτέλεσμα ήταν να καρκινοβατούν οι μεταρρυθμίσεις και να καλπάζει η λιτότητα. Εξαντλήθηκαν έτσι, και η υπομονή των Ευρωπαίων και οι αντοχές των Ελλήνων πολιτών. Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Τρέχουμε να προλάβουμε τις γερμανικές προθεσμίες και τα τελεσίγραφα της τρόικα» υπογραμμίζει ο κ.Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι η βιομηχανία έχει γονατίσει από την κρίση και ότι αγωνίζεται για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.
«Προειδοποιήσαμε, ειδικά σε σχέση με το πρόβλημα του κόστους ενέργειας, ότι η ελληνική βιομηχανία βρίσκεται σε οριακό σημείο, δίνει την ύστατη μάχη της για να κρατηθεί όρθια και να κρατήσει όρθια την οικονομία. Χωρίς βιομηχανική βάση, κάθε προοπτική ανάπτυξης θα έχει γυάλινα πόδια. Η μετοίκηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ανέδειξε ένα πρόβλημα που το έχουμε επανειλημμένα θέσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς. Λάβαμε υποσχέσεις, και ξανά υποσχέσεις. Ελπίζουμε τώρα το πρόβλημα να τους έγινε συνείδηση, και να δούμε κάποια λύση. Αλλιώς, θα δούμε να απαξιώνονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων και να απειλούνται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας —μια πολυτέλεια που δεν έχει ο τόπος» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Keywords
Τυχαία Θέματα