Σε υψηλό διετίας ο PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη – Σε υψηλό 43 μηνών ο PMI για την ελληνική μεταποίηση

11:21 1/8/2013 - Πηγή: BankWars

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ο δείκτης ΡΜΙ της Ευρωζώνης βρίσκεται σε περιοχή ανάπτυξης καθώς αναρριχήθηκε τον Ιούλιο το 50,3 από 48,8 τον προηγούμενο μήνα.

“Ο κλάδος μεταποίησης αναπτύχθηκε στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία και υπήρξε ενίσχυση δραστηριοτήτων στη Γαλλία και την Αυστρία. “Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο μεταποιητικός κλάδος μπορεί να στηρίξει επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο”" δήλωσε Ρομπ Ντόμπσον, της Markit.

Τα στοιχεία του δείκτη PMI στην Ελλάδα υποδεικνύουν βραδύτερους ρυθμούς μείωσης της παραγωγής, της απασχόλησης και των νέων παραγγελιών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Markit.

Ένας παράγοντας στον οποίο οφείλεται η αύξηση του κύριου δείκτη PMI προς τη σημαντική οριακή τιμή των 50 μονάδων ήταν η βραδύτερη μείωση της παραγωγής.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για την Ελλάδα (PMI – Purchasing Managers’ Index) αυξήθηκε καταγράφοντας υψηλό 43 μηνών, κλείνοντας στις 47 μονάδες τον Ιούλιο, από τις 45.4 μονάδες του Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα