Δυό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Σάββα Ξηρού – Τι είπαν στο δικαστήριο

[UPD] Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού προσήλθαν σήμερα στα Δικαστήρια Πειραιά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι οι βουλευτές συνέδεσαν την παρουσία τους με τη βουλευτική τους ιδιότητα (και τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής).

Κατά την κατάθεσή του,

ο κ. Κουράκης, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με το είδος των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο Σάββας Ξηρός, ωστόσο όπως υποστήριξε: “Ως κράτος Δικαίου δεν μπορούμε να εξοντώνουμε τους κρατουμένους”.

Επ αυτού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο ο κ. Κουράκης όσο και η κ. Κατριβάνου αναφέρθηκαν στην αθλιότητα του νοσοκομείου των Φυλακών και τις μολυσματικές ασθένειες από τις οποίες βρίθουν, εκφράζοντας την απορία πώς ένας άνθρωπος με τόσο σοβαρό ιστορικό υγείας νοσηλεύεται εκεί.

“Όταν έχεις τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να κάνεις αίτηση στο δικαστήριο για να νην αργοπεθαίνεις στη φυλακή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης. Ισχυρίστηκε δε πως το γεγονός ότι ο Σάββας Ξηρός “αργοπεθαίνει δείχνει ότι η πολιτεία εκδικείται και τιμωρεί”.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στην κατάθεσή του σε παραδείγματα καταδίκων οι οποίοι καίτοι υποφέρουν από λιγότερο βαριά νοσήματα από τον Σ. Ξηρό, νοσηλεύονται κατοίκον.

NΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Σάββας Ξηρός: Θέλει να πάει σπίτι του… – Μάρτυρας υπεράσπισης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συνοδευόμενος από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του Σάββα Ξηρού, ο πελάτης της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην όραση, στην ακοή και στη βάδιση και έχει ζητήσει, η ποινή του να εκτελεστεί κατ’ οίκον. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί στις 11 πμ.

Στα δικαστήρια εμφανίστηκε και ως μάρτυρας υπεράσπισης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης.

Original article: Δυό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Σάββα Ξηρού – Τι είπαν στο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα