Σαμαράς προς Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα μέτρα – Λύσεις πριν τις ευρωεκλογές

Το μήνυμα προς η “Ελλάδα δεν αντέχει νέα μέτρα” μετέφερε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες και ειδικά στη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel με την οποία είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση 20 λεπτών , στο περιθώριο των εργασιών της πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής.
“Δεν θα

περάσουν νέα μέτρα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν αντέχουν νέους φόρους”, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού που επικαλείται το Mega, το θέμα του χρέους πρέπει να διευθετηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, δίνοντας έτσι και το στίγμα του πλαισίου συζήτησης που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ.

Στο περιθώριο των συνόδων στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είδε και τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Το οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε : “Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε”.

Νωρίτερα, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός, μία ημέρα μετά από την έγκριση της προγραμματικής συμφωνίας Ν.Δ. – ΠαΣοΚ και εν όψει της έλευσης των δανειστών, αναμένεται να επιχειρήσει, ήδη από σήμερα, να πείσει τους Ευρωπαίους για το περιορισμένο των ελληνικών αντοχών σε ό,τι αφορά στην επιβολή των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα