Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Βραβεύτηκαν 16 εταιρείες

Για 8η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης στηρίζει και επιβραβεύει την εταιρική υπευθυνότητα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εφετινή εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στις υπεύθυνες κοινωνικά και περιβαλλοντικά δράσεις των κορυφαίων της ΕΚΕ, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Εφέτος, για πρώτη φορά, το Ινστιτούτο επιβράβευσε

τις εταιρείες όμιλος ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και GENESIS Pharma, για τη διαχρονική συμμετοχή τους και στήριξη στο θεσμό CR Index.

Οι Printec A.E., Αττικές Διαδρομές και Πετρογκάζ ΑΕ, κέρδισαν τον έπαινο “CRI Pass”, που διεξάγεται για 2η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο για τις εταιρείες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, υπάρχουν πέντε επίπεδα διάκρισης των επιδόσεων ενός οργανισμού: Diamond, Platinum, Gold, Silver και Bronze. Εφέτος, στην Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια και την κατάκτηση του πρώτου Diamond από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το Ινστιτούτο απένειμε το δεύτερο Diamond, την κορυφαία διάκριση του θεσμού, στον όμιλο ΟΤΕ.

Όλες οι διακρίσεις ανά κατηγορία έχουν, ως εξής:
Diamond: Όμιλος ΟΤΕ
Platinum: Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα
Gold: Wind, Novartis, GENESIS Pharma
Silver: ΔΕΠΑ, Pfizer, NovoNordisk, Ελληνικός Χρυσός, MSD
Bronze: Ευρωπαϊκή Πίστη, Neptune Lines

Επιπλέον, δόθηκε ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης (Best Progress Award), για να τιμηθεί η εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας ειδικός έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index για την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο.

Επίσης, για τρίτη φορά, στο θεσμό δόθηκε και το Best New Entry Award, το οποίο επιβράβευσε την καλύτερη εταιρεία που για πρώτη φορά συμμετέχει στο θεσμό:

Best Progress Platinum Award: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ
Best Progress Gold Award: Wind
Best progress Silver Award: ΔΕΠΑ
Έπαινος για την κοινωνία: Genesis Pharma
Έπαινος για το εργασιακό περιβάλλον: MSD
Έπαινος για το περιβάλλον: Novartis
Έπαινος για την αγορά: Εθνική Τράπεζα
Best Progress New Entry Αward: Pfizer

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα