Ρέγκλινγκ: Η Ιταλία έχει προβλήματα, αλλά δεν συγκρίνονται με εκείνα της Ελλάδας

Οταν κάποιες φορές ακούω ότι η Ιταλία είναι η νέα Ελλάδα… είναι ανοησία» ανέφερε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η Ιταλία έχει προβλήματα, αλλά αυτά δεν συγκρίνονται με εκείνα της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι δεν ανησυχεί μήπως η Ιταλία

χάσει την πρόσβαση στις αγορές, εξαιτίας της διαφωνίας της με την Κομισιόν αναφορικά με τον επεκτατικό προϋπολογισμό της Ρώμης για το 2019, για τον οποίο η Κομισιόν δηλώνει ότι παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

“Η Ιταλία έχει προβλήματα. Αλλά δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ελλάδας για παράδειγμα. Έτσι, όταν ακούω κάποιες φορές ότι η Ιταλία είναι η νέα Ελλάδα, αυτό είναι απλώς ανοησίες”, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

“Τα υποκείμενα θεμελιώδη είναι πολύ καλύτερα στην Ιταλία από ό,τι ήταν στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια. Η Ιταλία έχει πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών που σημαίνει ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται να αντλεί κεφάλαια από ξένους σε τακτική βάση”, πρόσθεσε.Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το χειρότερο σενάριο όπου η Ιταλία χάνει την πρόσβαση στις αγορές, ο ίδιος απάντησε «το χειρότερο δυνατό σενάριο δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο πιθανό. Δεν ανησυχώ για το ενδεχόμενο η Ιταλία να χάσει την πρόσβαση στις αγορές.
Ανησυχώ περισσότερο για την ανάπτυξη στην Ιταλία που είναι η χαμηλότερη που έχουμε δει τα τελευταία 20 με 25 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα