Ράλι στα ελληνικά ομόλογα “βλέπει” η Morgan Stanley – Η οικονομία ανακάμπτει

Προτίμηση στα ελληνικά κρατικά ομόλογα εκφράζει η Morgan Stanley σε έκθεσή της και καταθέτει πρόβλεψη για σταθεροποίηση του ΑΕΠ το 2014.

Όπως αναφέρει, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έβδομο χρόνο ύφεσης στην Ελλάδα το 2014, η ίδια περιμένει σταθεροποίηση της δραστηριότητας λόγω της απορρόφησης τεσσάρων σοκ:

Οι ανησυχίες
για έξοδο από το ευρώ έχουν εξαφανιστεί – χάρη και στην ΕΚΤΟι μεταρρυθμίσεις, που έχουν προκαλέσει αξιοσημείωτη μεταβλητότητα, θα αρχίσουν να αποδίδουνΗ λιτότητα θα επιβαρύνει λιγότερο σταδιακά την ανάπτυξηΤο πρόβλημα με τις μηδαμινές χορηγήσεις παραμένει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οίκος, η Πορτογαλία προηγείται της Ελλάδας στο δρόμο προς την ανάπτυξη καθώς έχει περάσει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει προχωρήσει στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, τονίζει ότι ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών αποτυπώνουν τη θετική στάση απέναντι στην Πορτογαλία, έχουν μείνει πίσω ως προς τις μακροοικονομικές εκτιμήσεις τους για την Ελλάδα. Ο οίκος βλέπει μεγαλύτερο περιθώριο θετικότερης αντιμετώπισης της Ελλάδας από τους αναλυτές, ιδίως από τη στιγμή που οι δυο περιπτώσεις δεν απέχουν πολύ.

Η Morgan Stanley υπογραμμίζει ότι οι συμβιβασμοί μεταξύ των ξένων πιστωτών και των πολιτικών των δυο χωρών θα συνεχιστούν, και ως εκ τούτου, εάν δεν υπάρξουν εγχώριες «εκπλήξεις», η νέα εξωτερική βοήθεια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Συγκρίνοντας τα ελληνικά κρατικά ομόλογα με τα αντίστοιχα πορτογαλικά, ο οικος καταλήγει ότι τα πρώτα έχουν καλύτερη σχέση ρίσκου / οφέλους καθώς ενέχουν μεγαλύτερες προοπτικές στο θετικό σενάριο και περισσότερη προστασία σε ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.

Ο οίκος καταγράφει το αξιοσημείωτο ράλι και στις δυο αγορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, κάτι που καθιστά ευάλωτα για διόρθωση τόσο τα ελληνικά όσο και τα πορτογαλικά ομόλογα. Ωστόσο, συμβουλεύει τους επενδυτές να επικεντρωθούν στη μακροπρόθεσμη αξία τους και στην ελκυστική σχέση ρίσκου / οφέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα