Eurobank Properties: Σε ποιά ακίνητα επενδύει τα έσοδα της ΑΜΚ

Η Eurobank Properties ανακοινώνει ότι σκοπεύει να επενδύσει τα αντληθέντα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την απόκτηση υψηλής εμπορικότητας χώρων γραφείων και καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής ή εν δυνάμει υψηλής εμπορικότητας και προβολής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με σκοπό να τα εκμισθώσει σε εταιρικούς μισθωτές υψηλού προφίλ, σύμφωνα με τη στρατηγική επενδύσεών της και σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία.

Στο

πλαίσιο αυτό ανακοινώνει ότι αποτελεί τον επιλεγέντα επενδυτή για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε 189.000 τμ περίπου, εκ των οποίων τα 136.000 τμ περίπου αντιστοιχούν στην ανωδομή και τα 53.000 τμ περίπου σε υπόγειους χώρους.

Τα κυριότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν:

• το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι,
• το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι,
• το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί,
• την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητά βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την εταιρία ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται περί το τέλος του έτους και θα συμβάλλει στην περαιτέρω διασπορά του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρίας. Σημειώνεται ότι έχει δημοσιευθεί και σχετικό δελτίο τύπου ως ο νόμος ορίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα