Πτώση στη Wall εν αναμονή της FED – Στο ναδίρ η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Πτώση στη Wall Street παρά το ανοδικό ξεκίνημα, τη στιγμή που οι θάνατοι στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 57,266, με πάνω από 17.680 θανάτους στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Τη μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία του κατέγραψε τον Απρίλιο ο δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Έπεσε στις 86,9 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 118,8 μονάδων τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον με τον δείκτη για τις προσδοκίες των καταναλωτών σε ορίζοντα έξι μηνών να βελτιώνεται στις 93,8

μονάδες από 86,8 μονάδες τον Μάρτιο.

Ο Dow Jones έχασε 0,13% και έκλεισε στις 24.101,55 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,52% στις 2.863,39 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 1,40% στις 8.607,73 μονάδες.  

Η FED

Η Fed θα ολοκληρώσει αύριο, Τετάρτη, την συνεδρίαση της με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της τράπεζας, Ζερόμ Πάουελ. Οι αναλυτές περιμένουν ο διοικητής της Fed να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα να δρομολογήσει και νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Έρευνα του CNBS: Στα 9,8 τρισ. δολάρια θα φτάσει ο ισολογισμός της FED!- Το 2022 πλήρης αποκατάσταση

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η  3M Co. ανακοίνωσε σήμερα κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και ο κολοσσός των καταναλωτικών προϊόντων αναγκάστηκε να αποσύρει τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας εν μέσω της πανδημίας.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck & Co. Inc. επίσης ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις του για το 2020 συνολικά.

Η Pfizer Inc.  ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις.

Η  PepsiCo Inc. ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τις πωλήσεις της, αλλά έχασε τα κέρδη, ενώ απέσυρε τις προβλέψεις της για το υπόλοιπο του έτους.

Η  Caterpillar ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και οι πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα