Προσοχή! Εγγλέζοι και Αμερικάνοι βγάζουν στα μέσα ενημέρωσης σενάρια καταστροφής…

Απίστευτα σενάρια επιστημονικής φαντασίας - η σωστή λέξη είναι… μαλακίας – διοχετεύουν στα μέσα ενημέρωσης αγγλικές και αμερικάνικες πηγές που … τρίβουν τα χέρια τους από τη νέα κρίση που “ανατέλλει” με την ξαφνική απόφαση επιβολής φόρου στις καταθέσεις στην Κύπρο.

- Οι F.T. διοχετεύουν την πληροφορία ότι η Ε.Ε. εισηγήθηκε κούρεμα για καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ για

να προστατευτούν οι μικροί καταθέτες αλλά και για να ισχύσει η εγγύηση που υπάρχει ανά λογαριασμό μέχρι αυτό το ποσόν, κάτι που φέρεται να απέρριψε η κυπριακή κυβέρνηση! Είναι δυνατόν; Αμερικανιά πρώτης διαλογής…

- Το Rewters, με ρεπορτάζ παρουσίαση “ανήσυχων” ανώνυμων κυρίων και κυριών από Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία, δημιουργεί κλίμα πανικού. Εντύπωση προκαλεί επίσης η υπερπροβολή των αριστερών πολιτικώ, όπως του Α.Τσίπρα στην Ελλάδα και του J. Semedo στην Πορτογαλία.
Δείτε ένα ποτ πουρί της …αμερικανιάς:

«Είμαστε θυμωμένοι αλλά όχι έκπληκτοι με την ανικανότητα των πολιτικών μας» διαμηνύει μία Ελληνίδα νοικοκυρά.
«Η απόφαση για την Κύπρο αποτελεί ντροπή» συνεχίζει σε έντονο ύφος, η 57χρονη νοικοκυρά, της οποία ο σύζυγος παραμένει απλήρωτος για ένατο διαδοχικό μήνα. «Στην Ελλάδα» σημειώνει, «έχουν βρει άλλο τρόπο να μας κλέβουν τα χρήματα. Μας βάζουν φόρους».
Την ίδια ώρα, επισημαίνει το Reuters, οι ηγέτες των αριστερών κομμάτων σε Ελλάδα και Πορτογαλία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβαλλόμενη πολιτική της Ευρώπης.
«Πρέπει να ορθώσουμε ένα τοίχος προστασίας έναντι των εγκληματικών πολιτικών της κ. Merkel» υπογραμμίζει ο ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας.
«Οι καταθέσεις των Πορτογάλων βρίσκονται υπό διαρκή απειλή, όσο εμμένουμε σε πολιτικές λιτότητας» καθιστά σαφές ο J. Semedo, πρόεδρος του Αριστερού Μπλόκου της ιβηρικής χώρας.
Σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία έχει σημάνει συναγερμός, έπειτα από τις εξελίξεις στην Κύπρο, τονίζει το αμερικανικό πρακτορείο, καθώς τα δυσθεώρητα δημόσια χρέη τείνουν να καταστούν μη βιώσιμα, ενώ τα μέτρα λιτότητα αποτυγχάνουν παταγωδώς.
«Οι εξελίξεις στην Κύπρο με κάνουν να ανησυχώ, όσον αφορά το δάνειο που έχω στην τράπεζα» εξηγεί αυθορμήτως, μία 54χρονη Ιρλανδή επιχειρηματίας.
«Δεν ξέρω που θα είναι ασφαλή πλέον τα χρήματά μου» προσθέτει έντρομα, η 54χρονη.
«Μετά την Κύπρο, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να θωρακίσουμε τις αποταμιεύσεις μας» καθιστά σαφές έγκριτος οικονομολόγος της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα