Κεντρικό πρόσωπο της νέας εποχής ο Α.Τσίπρας – Το πάρτι των τρελών τελειώνει…

Καλή σας ημέρα…

...Αν κάποιος από τους αναγνώστες δεν έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια με όσα, αυτό το καλοκαίρι συμβαίνουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες, παρακαλώ, να επικοινωνήσει επειγόντως μαζί μας!…

…Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα του απαντήσουμε, καθώς, είμαστε …σαν τα κοτόπουλα ή σαν τα ζόμπι, από το διαρκές ξενύχτι, στο οποίο μας υποβάλλουν πρόσωπα, τα οποία ουδείς είχε διανοηθεί πως …κατοικοεδρεύουν

σε αυτή τη χώρα και μπορούν μάλιστα να επηρεάζουν και τη ζωή μας…

…Και δυστυχώς, ο απόλυτος παραλογισμός, τόσο στην πολιτική σκηνή, όσο και στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και ανάλογα με το πότε θα υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, πιθανόν και για Σεπτέμβριο, ίσως και Οκτώβριο…

…Τα πάντα όλα, παίζονται στα παρασκήνια των κομματικών μηχανισμών και των συσχετισμών στο κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ…

…Ο Α.Τσίπρας, ανεξάρτητα από το πως κατέληξε στο να βάλει την υπογραφή του στις Βρυξέλλες, πολιτικά, ακολούθησε δύο αλάνθαστες ρήσεις, του Νικολό Μακιαβέλι (1469–1527)…

…Ο φλωρεντιανός πολιτικός φιλόσοφος, έλεγε μεταξύ άλλων ότι “Όποιος προσαρμόζει την πολιτική του στους καιρούς ευημερεί. Παρόμοια, εκείνος του οποίου η πολιτική συγκρούεται με τις απαιτήσεις των καιρών, αποτυγχάνει”..

…Έλεγε επίσης: Οι άνθρωποι θα σε στηρίξουν για να πάρεις την εξουσία, όχι από αγάπη, αλλά για να βελτιώσουν την δική τους ζωή. Να θυμάσαι, πως πάντα οι άνθρωποι θα επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή τους, αλλάζοντας αρχηγό”…

… Τώρα, ναι μεν όλοι βλέπουν πως ο Α.Τσίπρας θα προχωρήσει με τους ευρωπαιστές του κόμματός του, απαλλαγμένος από τους ακραίους εραστές της δραχμής που επιμελώς εκρύβοντο στο κόμμα του, ναι μεν όλοι βλέπουν πως ένα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην συσχέτιση των κομματικών οργάνων με την κοινωνία και τη νέα πραγματικότητα ενός μεγάλου κόμματος της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς, αλλά…υπάρχουν πολλά «αλλά», μέχρι να συμβούν όλα αυτά…

…Όπως υπάρχουν και πολλά «αλλά», μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, μέχρι να ολοκληρωθούν τα stress tests των τραπεζών τον Οκτώβριο, μέχρι να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες (ακόμα το πως και τι συνέπειες θα έχει αυτό το «πως» για τους ιδιώτες μετόχους ουδείς γνωρίζει), μέχρι να δημιουργηθούν οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και μέχρι να φτάσουμε στην…άγια ημέρα των εκλογών…

…Τρία είναι τα δεδομένα που δεν θα αλλάξουν…

1. Ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και ότι ετοιμάζεται μια καλή ρύθμιση για το χρέος, η οποία, παρεμπιπτόντως, για όσους δεν το γνωρίζουν, θα αφορά τα ποσά που θα καταβάλλει η Ελλάδα μετά το έτος 2022…

2. Ότι έφθασε το τέλος της Μεταπολίτευσης (1974) και έχουμε μπροστά μας ένα νέο ξεκίνημα, με νέους κομματικούς φορείς, με νέα πρόσωπα, με νέους επιχειρηματίες στο προσκήνιο, αλλά και με άγνωστες για τους Έλληνες παραδοχές τρόπου ζωής. Ο ωχαδελφισμός, εξάντλησε τα περιθώριά του σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής.

3. Ότι θα πληρώσουμε, όλοι, όλα, μα όλα, τα «σπασμένα» του «δανεικού», οργιώδους πάρτι των προηγούμενων χρόνων, στο οποίο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, άλλος λίγο, άλλος πολύ, πήραμε μέρος άπαντες και άπασες, καθ’ άπασαν την χώρα…

…Διαβάστε την τελευταία μελέτη του ΚΕΠΕ και θα καταλάβετε…

« Κατά μέσο όρο, από το 2009 και ύστερα η Ελλάδα χάνει 7,5 δισ. ευρώ ετησίως εξαιτίας της μη απόδοσης του ΦΠΑ (φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή). Η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να συλλέξει τον ΦΠΑ επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά του κράτους, καθώς το έλλειμμα του ΦΠΑ για το 2012 αντιστοιχεί στο 3,4% του ΑΕΠ της χώρας. Αν παρακολουθήσουμε την πορεία του ελλείμματος ΦΠΑ διαχρονικά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες δύο χώρες του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετώπισαν δημοσιονομικά προβλήματα και σφοδρή οικονομική κρίση, την Ισπανία και την Πορτογαλία, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα έχει τις χειρότερες επιδόσεις.
Από το 2009 και ύστερα το έλλειμμα ΦΠΑ της Ελλάδας κυμαίνεται μεταξύ 29% και 38%, ενώ της Πορτογαλίας είναι σημαντικά χαμηλότερο και διαρκώς μειώνεται και της Ισπανίας, με εξαίρεση το 2009, τα τρία τελευταία διαθέσιμα έτη κυμαίνεται μεταξύ 13% και 19%. Θα πρέπει βέβαια να επισημανθεί ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία ήταν χώρες που διαχρονικά παρουσίαζαν μικρό έλλειμμα ΦΠΑ την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Ο μέσος όρος του ελλείμματος ΦΠΑ για τη χρονική περίοδο 2000-2008 για την Πορτογαλία ήταν 5,8%, για την Ισπανία 7,8% ενώ για την Ελλάδα 27,7%»…

…Και κάτι τελευταίο, μιας και γίνονται συνεχώς αναφορές από τη Ζωή και λοιπούς …δημοκράτες, για τη «δημοκρατία», για το νόημα της ψήφου του λαού στις εκλογές και το δημοψήφισμα. Θα πρέπει να απαντήσουμε σοβαρά στα παρακάτω ερωτήματα, άσχετα αν είναι αλήθεια πως πληρώνουμε, με το τρίτο μνημόνιο, πέραν αυτών που έπρεπε να πληρώσουμε, επιπλέον ΚΑΙ «ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ»…

… Ψηφίζουν 6.324.481 εκατομμύρια Έλληνες, παίρνουν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνούν 2.550.000 ψήφους (περίπου) και θέλουμε να κάνουμε, όντες μάλιστα καταχρεωμένοι, …κουμάντο στα 340.000.000 των κατοίκων των χωρών της ευρωζώνης;…Αυτοί δεν έχουν κυβερνήσεις; Δεν έχουν Βουλή; Δεν ψηφίζουν;…

…Αν λοιπόν αυτό θέλουμε, να …κουμαντάρουμε τους πάντες, με τη λογική ότι “ο ελληνικός λαός μίλησε”, απλά, δεν γίνεται στο πλαίσιο της ευρωζώνης και καμίας ζώνης στον κόσμο!…

… Και αν δεν μας αρέσει, όπως σοφά λέει το ΚΚΕ, να πάρουμε το θάρρος και να σηκωθούμε να φύγουμε. Άλλωστε, παρακαλετά μπήκαμε, κανένας δεν μας υποχρέωσε. Να τυπώσουμε και το δικό μας νόμισμα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και να κάνουμε ό,τι μας γουστάρει…

…Καθαρές κουβέντες…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα