Πρόεδρος και πολιτικοί αρχηγοί έβαλαν …στη γωνία την Ζωή

Χωρίς την παρουσία των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της Βουλής η εκδήλωση για την 41η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας, μια πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με το Mega, η απόφαση για την συνολική απουσία από την εκδήλωση φαίνεται πως ελήφθη το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο όπου γευμάτισαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν οι αρχηγοί εξέφρασαν

ο ένας μετά τον άλλον τα παράπονά τους στον πρωθυπουργό για την πρόεδρο της Βουλής και υπογράμμισαν ότι δεν θα παραστούν στην εκδήλωση, ο Προκόπης Παυλόπουλος αποκάλυψε πως και ο ίδιος είναι προσκεκλημένος όμως δεν προτίθεται να πάει.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής κατά την ομιλία της.

Κάλεσε μάλιστα “να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία που κατακτήθηκε με αγώνες δεν είναι δεδομένη και πρέπει να κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μας αντίσταση, μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων, των πολλών του λαού και των εκπροσώπων όλων των δημοκρατικών λειτουργιών”.

Στην εκδήλωση του Κοινοβουλίου παρέστη και ο Μανώλης Γλέζος, καθώς ήταν κι ένας από τους ομιλητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα