Που είναι το ΠΑΣΟΚ; Το ψάχνουν απόψε οι Κ.Σημίτης, Γ.Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλος

07:46 4/9/2013 - Πηγή: BankWars

Σήμερα το απόγευμα, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα …γιορτάσουν μαζί τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Σημίτης

φέρεται αποφασισμένος να μιλήσει για «έναν ενιαίο (αν όχι νέο) μεταρρυθμιστικό φορέα της κεντροαριστεράς» ταυτιζόμενος σε μεγάλο βαθμό με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αρκετοί, άλλωστε, πιστεύουν πως έχει επιτευχθεί ευρύτερη συμφωνία των δυο ανδρών, επικαλούμενοι κυρίως τη σύνθεση των πάνελ, όπου τα «εκσυγχρονιστικά» στελέχη που έχουν αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό είναι ίσως η πλειοψηφία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έγραφε μέχρι αργά το βράδυ την ομιλία του, με προσανατολισμό να υπερασπίσει τη θητεία του, ίσως και να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές από αυτή, ενώ υπήρχε ο «πειρασμός» να καταθέσει και στοιχεία «πλατφόρμας» για το επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρον εμφανίζει εάν οι πρώην πρωθυπουργοί ασκήσουν κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, σε βαθμό ή με τρόπο που δημιουργήσουν πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου και τι θα αναφέρουν για την αντιμετώπιση του πολιτικού προβλήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σαφές πως θα επιχειρήσει να ενσωματώσει βασικές πτυχές των τοποθετήσεων των δύο προκατόχων του, απευθύνοντας πρόσκληση, χωρίς ηγεμονισμούς -όπως χαρακτηριστικά θα αναφέρει- για τη δημιουργία πόλου ευθύνης μεταξύ ΝΔ και κομμουνιστικής Αριστεράς. Πρόταση επί της οποίας αναμένεται να τοποθετηθεί από το πρωί κιόλας σήμερα αρνητικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Το κείμενο των «50»

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το κείμενο των «50» προσωπικοτήτων που συντάσσει ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, που θα καλεί σε συσπείρωση και κοινή πορεία κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και των μεταρρυθμίσεων, που θα αφορά την πορεία της Ελλάδας στην μετά Μνημόνιο εποχή.

Το κείμενο αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το επόμενο βήμα προς την δημιουργία ελληνικής «Ελιάς» στις ευρωεκλογές – αν δεν προηγηθούν ταυτόχρονα ή νωρίτερα και εθνικές εκλογές-με το θέμα της ηγεσίας να παραμένει απολύτως ανοιχτό.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΟΙ …ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

Σκληρή γλώσσα κατά των Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου χρησιμοποιεί, με αφορμή την αυριανή συνεύρεσή τους στην εκδήλωση του Κινήματος για την 3η Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που αποχώρησε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τους «εκπεσόντες αγγέλους του σοσιαλισμού».

Σε δήλωσή του με τίτλο «3η Σεπτέμβρη γιορτάζουν Σημίτης-Γιώργος-Βενιζέλος «οι εκπεσόντες άγγελοι του σοσιαλισμού”», αναφέρει ότι «το έργο του ιδρυτή και δημιουργού της μεγάλης, πλατιάς, πολυσυλλεκτικής, μεταπολιτευτικής Δημοκρατικής Παράταξης αμφισβητήθηκε από τους «αγγέλους» που είχε στο πλευρό του και τον πρόδωσαν».

«Τριάντα εννέα χρόνια μετά αυτοί οι εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού, οι υπεξαιρετές της ιστορίας και ασεβείς πολιτικοί κληρονόμοι, συναθροίζονται για να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ως συνιστώσα πλέον της Δεξιάς και στρατονόμοι του λαού υπό τις διαταγές του 4ου οικονομικού Ράιχ. Κάνουν επιστημονικό συμπόσιο γιατί δεν τολμούν να αντικρίσουν άδειες πλατείες και στάδια», προσθέτει.

Αναφέρει δε, μεταξύ άλλων, ότι «εμάς μας αφορά το μήνυμα της 3ης του Σεπτέμβρη, που χτυπά πιο δυνατό από ποτέ στις καρδιές των Ελλήνων» και πως «ο Σοσιαλισμός είναι εφικτός και είναι υπόθεση όλων μας».

«Νέα πολιτική απάτη» λέει ο Τζουμάκας

«Σοσιαλιστικό Κόμμα, πάντως, ιδρύει και ο Στέφανος Τζουμάκας, και χθες η Πρωτοβουλία για την ίδρυση του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση για την 3η του Σεπτέμβρη. «Οι ηγετικοί παράγοντες του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών της ήττας, στα πλαίσια του επίσημου ’’μνημόσυνου’’ του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο χρόνια επεδίωκαν να πετύχουν την ενσωμάτωσή του στο σύστημα, προετοιμάζουν τη νέα πολιτική απάτη. Ένα δήθεν πολιτικό όχημα από το παρελθόν, την κεντροαριστερά» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα