Θα ξεπεράσει τις 1000 μονάδες το Χρηματιστήριο

07:33 4/9/2013 - Πηγή: BankWars

Με το παρόν πολιτικό, εσωτερικό και διεθνές σκηνικό, μία σημαντική πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες. Αλλά και η σταθεροποίηση γύρω από τις 900 μονάδες έχει ήδη “κουράσει”. Γεγονότα – καταλύτες που αφορούν στην ελληνική οικονομία, έρχονται να δώσουν πολλές πιθανότητες για κίνηση της αγοράς σε επίπεδα άνω των 1000 μονάδων, με μετοχές “σηματωρούς” τις ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ,

ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, ΜΕΤΚΑ, ΜΟΙ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Τα γεγονότα – καταλύτες, υπό την προυπόθεση ότι το παρόν κυβερνητικό σχήμα θα επιβιώσει, είναι:

1. Η επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είτε μέσω “κουρέματος” (λίγες πιθανότητες), είτε μέσω μεγάλης χρονικής παράτασης του χρέους, μείωσης επιτοκίων του και μεταφοράς στον ESM των 50 δισ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Από τη στιγμή που αυτά δρομολογηθούν, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία θα κερδίσει σημαντικούς πόντους και οι μετοχές θα κερδίσουν ποσοστά άνω του 30% από τα σημερινά επίπεδα, σε μέσο όρο. Ημερομηνία έναρξης του θετικού σεναρίου, η 23η Σεπτεμβρίου και τα γερμανικά εκλογικά αποτελέσματα.

2. Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με βάση την πρόσφατη μετάταξη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στις αναδυόμενες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα