Πόθεν έσχες: Όσοι υποβάλλετε δήλωση, δεν απαιτείται να δηλώνετε τις μετοχές σας σε ναυτιλιακές εταιρείες

Τα πρόσωπα που καταθέτουν δήλωση «πόθεν έσχες» δεν θα υποχρεούνται πλέον να δηλώσουν τις μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ.

Η ρύθμιση αναφέρει ότι το ιιι) εδάφιο της παραγράφου 1α του άρθρου 2 του νόμου 3213/2003 αντικαθίσταται ως εξής: «Οι μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, εξαιρουμένων των μετοχών εταιρειών που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 2687/1953 (Α 317) και του νόμου 27.1975 (Α 77), τα ομόλογα και

ομολογίες κάθε είδους, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η διάταξη εξομοιώνει σε ό,τι αφορά την κτήση ναυτιλιακών μετοχών τους εφοπλιστές και τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών με τους υπόχρεους σε κατάθεση «πόθεν έσχες» (πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, υπουργοί, γγ υπουργείων, τραπεζίτες, μέλη του ΤΧΣ, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, δήμαρχοι, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, μέτοχοι εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφοι, κ.α..).

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ερωτήθηκαν για τη σκοπιμότητα της διάταξης και ξεκαθάρισαν πως αυτή δεν φέρει την υπογραφή του κ. Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα