ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΤΡΟΪΚΑ: Με διαδηλώσεις υποδέχονται σήμερα τους δανειστές

11:53 2/3/2013 - Πηγή: BankWars

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάσσουν στην τρόικα οι Πορτογάλοι με διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας σε τριάντα πόλεις της χώρας.

Οι διαδηλώσεις οργανώνονται σήμερα με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας στη Λισαβόνα για τον έλεγχο των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε

το 2011.

Το CGTP, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, όπως και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί.

«Πιστεύουμε πως θα είναι μια τεράστια διαδήλωση», δήλωσε ένας από τους επικεφαλής του κινήματος «15ης Σεπτεμβρίου», το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να συγκεντρώσει σε ανάλογες διαδηλώσεις εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλους.

«Θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές στην λιτότητα, πως είναι εφικτή μια διαφορετική πολιτική», τόνισε.

Το κίνημα, που είναι ιδιαίτερα δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε πως συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον πορτογαλικό λαό θα πραγματοποιηθούν και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Μαδρίτη, την Βοστώνη και την Βαρκελώνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα