ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: Αμφίβολη η χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

11:44 2/3/2013 - Πηγή: BankWars

Στον «αέρα» βρίσκεται το σχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ.

Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε μιλώντας στο περιοδικό Wirtschafts Woche, ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγείρουν σοβαρές επιφυλάξεις για την ενίσχυση των τραπεζών, επισημαίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά ότι ο ΕΜΣ

θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.

Ο Ρέγκλινγκ τόνισε πως σε αρκετές χώρες δεν υπάρχει ενθουσιασμός για την άμεση χρηματοδότηση των τραπεζών και για να προχωρήσει το σχέδιο αυτό απαιτείται ομόφωνη στήριξη.

Επίσης πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχει ανώτατο όριο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλιώς θα πληγεί η πιστοληπτική ικανότητα του ΕΜΣ.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν τον περασμένο Ιούνιο να επιτρέψουν στον ΕΜΣ να προχωρήσει στην άμεση χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των αδύναμων τραπεζών.

Όμως η Γερμανία και άλλα κράτη της ευρωζώνης εξέφρασαν τους ενδοιασμούς τους για τη χρησιμοποίηση των κεφαλαίων του ταμείου για τον σκοπό αυτό επειδή φοβούνται ότι με αυτόν τον τρόπο θα πληγεί η δανειοδοτική ικανότητα του οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα