“Πόλεμος” ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε χθες ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος από μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλλει.

Αρχικά, με ανακοίνωσή της η ΝΔ

ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σταματήσουν «να προστατεύουν και να καλύπτουν τους τραμπούκους και τα φασιστοειδή», καλώντας τον κ. Τόσκα «να αφήσει τα λόγια και να απολογηθεί για την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χθεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».

Στο «στόχαστρο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκαν και οι δηλώσεις που έκαναν για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος και ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πολιτικές εκμεταλλεύσεις, ενδεχομένως, αυτό είναι αντιληπτό. Όμως, θα πρέπει να είναι σαφές, για όλο το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στον μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής».

Για «υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία» που «οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων» μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Χ.Α. έχει ανεβάσει πολύ υψηλούς τόνους έντασης στη Βουλή τον τελευταίο καιρό και ο πολιτικός κόσμος θα έπρεπε να έχει ένα αρραγές μέτωπο απέναντί της και επέκρινε τη στάση της ΝΔ.

Απαντώντας η Λεωφόρος Συγγρού επισήμανε ότι «η πολιτική αθλιότητα στην οποία κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Έφτασαν στο σημείο να παραποιούν σκόπιμα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που διατυπώνονται ξεκάθαρα από τον πρόεδρό της».

Σε υψηλούς τόνους ήταν το σχόλιο της κυβέρνησης για τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, με το Μέγαρο Μαξίμου να επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «για να κρύψει τα εσωτερικά της αδιέξοδα και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, η ΝΔ επένδυσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, του οποίου έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα