ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Αξιωματούχους από την Ελλάδα επικαλείται δημοσίευμα της Wall Street Journal,σύμφωνα με το οποίο η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ περιλαμβάνεται στη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το ίδιο ρερπορτάζ, η ελληνική πλευρά περιμένει να εισπράξει από την πώληση του λιμανιού του Πειραιά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης, το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

είναι αμφιλεγόμενο και «στελέχη της νέας αριστερής ηγεσίας στην Ελλάδα έχουν εκφράσει δημοσίως αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το αν θα προχωρήσει, τρομάζοντας τους πιστωτές. Ωστόσο, σε ιδιωτικές συνομιλίες, ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσει».

Όπως μετάδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Δραγασάκης είπε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε, μάλιστα, πως η Cosco, η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό και θεωρείται από πολλές πλευρές το φαβορί, «μπορεί να καταθέσει μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος διεμήνυσε ότι «η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής» και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του ρεπορτάζ, λέγοντας πως «ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα», τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».

Keywords
Τυχαία Θέματα