Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεχόμαστε πόλεμο – Δεν θα παραδοθούμε – Θα στηρίξετε την κυβέρνηση ή τους δανειστές;

Το «μεγάλο δίλημμα» προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Θα στηρίξετε την κυβέρνηση και την εθνική προσπάθεια ή θα παραμείνετε φερέφωνα των δανειστών; Αυτό είναι το πολιτικό δίλημμα που πρέπει να απαντηθεί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

“Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο αλλά

όσοι περιμένουν παράδοση άνευ όρων θα απογοητευθούν”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους. Αλλά άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε από εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που μας στηρίζει η κοινωνία».

Η παρούσα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρία δεν δίστασε να μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας και να διεκδικήσει όσα είχαν ξεχαστεί, είπε ο πρωθυπουργός, λέξεις όπως αξιοπρέπεια αλλά και Siemens ακόμη και μέσα στο Βερολίνο. «Αλήθεια έπρεπε να τα πω αυτά κύριε Σαμαρά στην κυρία Μέρκελ ή έπρεπε να πω ουδείς αναμάρτητος», απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Ας μας πει σήμερα ο Σαμαράς, ο Θεοδωράκης εάν ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις είναι μνημόνιο. Ας μας πουν οι μνημονιακοί μεταρρυθμιστές ποια μεταρρύθμιση έκαναν τα τελευταία πέντε χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Α. Σαμαρά, διερωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε η μνημονιακή υποχρέωση για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

“Καταθέσαμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αλλάξουν το πρόσωπο του κράτους. Προτείνουμε την καταβολή του ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε καύσιμα, καπνό. Καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι οι Έλληνες να γνωρίζουν όλα όσα γίνονται στις διαπραγματεύσεις, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Το περιβάλλον ήταν ναρκοθετημένο. Η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμό. Θα τηρήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού. Οι πολίτες μας ζητούν να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Η Ελλάδα σταματά να είναι μνημονιακή αποικία, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά και κατήγγειλε ότι κάποιοι ήθελα να εγκλωβίσουν τη νέα κυβέρνηση, οδηγώντας την οικονομίας στο χείλος του γκρεμού.

«Η χώρα περιήλθε σε μία πρωτοφανή κατάσταση χρηματοδοτικής ασφυξίας, όχι τυχαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μόλις σε μία εβδομάδα, οι εισπράξεις από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν στα 100 εκ. ευρώ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση μάζεψε 70 εκατ. ευρώ σε πέντε μήνες!

Keywords
Τυχαία Θέματα