Ποιός πιστεύει τη Citigroup;

Επανέρχεται δριμύτερη η Citi διατηρώντας ως βασικό σενάριο το Grexit , ενώ προσθέτει στις χώρες που θα εγκαταλείψουν το ευρώ και την Κύπρο.

Ποιά είναι η Citi? Μα ο οίκος εκείνος που είχε προβλέψει – με τεράστια… επιτυχία όπως αποδείχθηκε – την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη την 1.1. 2013. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά ούτε παλιοημερολογίτες δεν μπορούν να ισχυρισθούν ότι είναι, γιατί και πάλι έχει περάσει η προθεσμία.
Φέτος λοιπόν η Citi εκτιμά ότι η οικονομία θα υποχωρήσει κατά 6% και θα ακολουθήσει μια βουτιά
11,2%(!) το 2014.Όπως υποστηρίζει η έκθεση, παρά την θετική αξιολόγηση της τρόικα, η πρόοδος για την επίτευξη δημοσιονομικής σταθερότητας παραμένει περιορισμένη.

Το χρέος το 2013 θα διαμορφωθεί στο 180% του ΑΕΠ, ενώ θα εκτοξευθεί στο 402% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο, στο 362% το 2015, στο 294% το 2016, πριν υποχωρήσει στο 81% του ΑΕΠ το 2017.

Και καταλήγει: «Αν δεν υπάρξει ένα μεγάλο κούρεμα που θα αποκαταστήσει την βιωσιμότητα του χρέους, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», σημειώνει.Δώστε μας βρε παιδιά και ένα νέο deadline. Από τα χείλη σας κρεμόμαστε!

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα