Ποιοι παίζουν ανόητα παιχνίδια με τις καταθέσεις του Βγενόπουλου

Μπορεί στην κυβέρνηση ορισμένες πλευρές να έχουν μία μανία καταδίωξης ακούγοντας το όνομα Ανδρέας Βγενόπουλος, αλλά η περίπτωση που είδε πρόσφατα το φως τη δημοσιότηταςκαι αφορά τη δέσμευση των καταθέσεων, πρόκειται περί ανοησίας.

Καλό είναι τα κυβερνητικά στελέχη να μάθουν τι εστί οικονομία και τραπεζική και στη συνέχεια να εξαπολύουν επιθέσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κοινός λογαριασμός των προσώπων

Ανδρέα Βγενόπουλου – Ευθύμη Μπουλούτα.

Ο λογαριασμός για τον οποίο γίνεται ο λόγος ανήκε στην τράπεζα Marfin Popular και όπως συνήθως γίνεται, περιελάμβανε τα ονόματα του τότε προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι υπήρχε όντως οφειλή της τράπεζας στην εφορία. ύψους 13 εκατ. ευρώ, με βάση τη φορολογία που επιβλήθηκε τότε. Ταυτόχρονα υπήρξε χρέος του δημοσίου, ύψους 20 εκατ. ευρώ προς την τράπεζα.

Το πιο λογικό θα ήταν να υπάρξει ένας συμψηφισμός, αλλά εκείνη την εποχή δεν είχει θεσμοθετηθεί υποχρεωτικά η διασικασία.Αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει λοιπόν, αν οι οφειλές αυτές μπορούν να συμψηφιστούν, άρα… άνθρακες ο θησαυρός.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν εντολής του διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), μέσω ηλεκτρονικού κατασχετηρίου, έγινε δέσμευση του ποσού των 13 εκατ. ευρώ από τον κοινό λογαριασμό του Ανδρέα Βγενόπουλου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Bank και πρώην στελέχους της Λαϊκής Τράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα.

Κατόπιν αυτού, ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής και την έκδοση απόφασης αναστολής κατά της πράξης κατάσχεσης. Στη συνέχεια, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέστειλε προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα