Πλαστικά Θράκης: Ισχυρά αποτελέσματα στο 9μηνο

Στα 6,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Πλαστικά Θράκης, το 9μηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση 46,4% σε ετήσια βάση.

Στο 9μηνο του τρέχοντος έτους χρήσης τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 212,4 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα σε ετήσια βάση, κατά 9,6%, ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 21,1%, στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, την εν λόγω περίοδο, ο όμιλος προέβη σε επενδύσεις

συνολικού ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, με το περίπου 70% αυτών να αφορούν σε επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ έγινε και αποπληρωμή μέρους του τραπεζικού δανεισμού θυγατρικής του εξωτερικού.
Στις 30.09.2014 ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου ανήλθε σε 36,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης καθαρός τραπεζικός δανεισμός προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,3.

Σε ανακοίνωση του ομίλου επισημαίνεται ότι «τα κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου ήταν η αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα του κλάδου των Τεχικών Υφασμάτων, που είχε ως απόρροια την αύξηση του όγκου πωλήσεων και κατ’ επέκταση τη βελτίωση του παραγωγικού κόστους, καθώς και η εξασθένηση του ευρώ σε σχέση με το αμερικάνικο δολάριο».

«Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου για το τέταρτο τρίμηνο του 2014, η διοίκηση επισημαίνει πως ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη ακολουθούν την ανοδική τάση των προηγούμενων τριμήνων σε σχέση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2013»,

Keywords
Τυχαία Θέματα