Πετρέλαιο: Αμερικάνικο 19,78 δολ – Brent 26,44 – Ράλι στο Γ’τρίμηνο βλέπει η Goldman Sachs

23:12 1/5/2020 - Πηγή: BankWars

Σε νέα κέρδη στο κλείσιμο της εβδομάδας το πετρέλαιο, μετά την εκκίνηση των περικοπών στην παραγωγή που συμφώνησαν πρόσφατα οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Πάντως, η προσφορά, δεδομένης της ακινησίας των οικονομιών λόγω της πανδημίας, εξακολουθεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

Ο ΟΠΕΚ
και οι σύμμαχοί του ξεκίνησαν σήμερα, 1η Μαΐου να μειώνουν την παραγωγή μετά τη συμφωνία του Απριλίου να την περικόψουν συνολικά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η τιμή του συμβολαίου του αμερικάνικου αργού, παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο  5% στα 19,78 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Από την αρχή της εβδομάδας σημείωσε κέρδη 16,8%, ο Απρίλιος έκλεισε με μηνιαίες απώλειες 8%, ενώ  από τις αρχές του 2020 η πτώση αγγίζει το 68%.

Το συμβόλαιο Ιουλίου στο Brent κέρδισε 0,2% και έκλεισε στα 26,44 δολ. το βαρέλι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs σε ανάλυσή της για την αγορά πετρελαίου, αναμένει ράλι στην τιμή του Brent το γ΄τρίμηνο του 2020 και επιστροφή στα 30 δολ. το βαρέλι. Αναφέρει ότι τα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου καταδεικνύουν σημάδια βελτίωσης, μετά την ιστορική κατάρρευση των τιμών. Τα αποθέματα υποχωρούν και τα σημάδια καταδεικνύουν βελτίωση της ζήτησης, εν όψει της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα