Κιμ Γιονγκ Ουν: Βορειοκορεάτης αξιωματούχος δηλώνει «99% σίγουρος» πως έχει πεθάνει

21:17 1/5/2020 - Πηγή: Fortune

Νέες διαστάσεις στη φημολογία για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν φέρνει η δήλωση ενός Βορειοκορεάτη αξιωματούχου που τον θέλει κατά 99% νεκρό.

Πρόκειται για τον Τζι Σεόνγκ Χο, έναν αποστάτη της Βόρειας Κορέας και νυν εκλεγμένο νομοθέτη της Νότιας Κορέας, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και θέση αντιπροσώπευσης μικρού κόμματος μετά τις εκλογές της 15ης Απριλίου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap υποστήριξε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι νεκρός, προαναγγέλλοντας

μάλιστα και ανακοινώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αναρωτιόμουν πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι 99%. Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής».

Ο πολιτικός της Ν. Κορέας δεν αποκάλυψε την πηγή του, ωστόσο είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στο επόμενο διήμερο, προσθέτοντας παράλληλα ότι η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι η επικρατέστερη διάδοχός του.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα