ΠΕΝΤΕ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στην ελληνική οικονομία δίνουν πέντε ξένοι οίκοι που “βλέπουν” την χώρα ως επενδυτική ευκαιρία.

Σε έκθεσή της η HSBC για το Χ.Α. αναφέρει πως, η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι πλησιάζει σε ένα σημείο ανάκαμψης, μετά τη μεγάλη ύφεση, είναι η φάση του κύκλου που όταν η χρηματοοικονομική κρίση τελειώνει, η πορεία, κατά κόρον, πηγαίνει καλά. Η ελληνική οικονομία μπορεί να αποβλήθηκε από την κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, αλλά η κατάταξή της στις αναδυόμενες είναι θετική από πλευράς ρευστότητας για το

χρηματιστήριό της. «Εμείς», όπως λέει η HSBC, «συνεχίζουμε να αμφιβάλουμε ότι οι ελληνικές μετοχές είναι ακριβές». Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη ΔΕΗ για την οποία παραμένει η τιμή στόχος στα 15 ευρώ.

Η Goldman Sachs αναφέρει για τα Ελληνικά ομόλογα ότι «η αγορά έχει ήδη υιοθετήσει μια πολύ θετική άποψη» και σημειώνει πως, πλέον, τηρεί επιφυλακτική στάση εωσότου τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης δώσουν ισχυρότερες ενδείξεις για το ότι η πρόσθετη στήριξη προς την Ελλάδα είναι καθ΄ οδόν».

Η BNP Paribas εμφανίζεται αισιόδοξη πως στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα, που ξεκινά με ενισχυμένη τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, λόγω της επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα θα επιτύχει συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της περιόδου 2014-2016, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα «κλειδώσει» και συμφωνία για τη μείωση του χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citigroup, το 2014 θα είναι χρονιά αντιστροφής ζημιογόνων αποτελεσμάτων και σημαντικής αύξησης κερδών για πολλές μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι τράπεζες. Προβλέπει, συγκεκριμένα, πως ο ρυθμός μείωσης των κερδών θα περιοριστεί σε μόλις 3% για το 2013, ενώ το 2014 θα ακολουθήσει σημαντική αύξηση, της τάξης του 31%, με τα κέρδη των επιχειρήσεων που παρακολουθεί να διαμορφώνονται σε 1,186 δισ. ευρώ, από 900 εκατ. ευρώ φέτος.

Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει στην ουσία και τον τερματισμό της εξαετούς συρρίκνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, που, από την κορύφωση της κερδοφορίας των 7,6 δισ. ευρώ το 2007, κατέληξαν σε ζημίες 2,3 δισ. ευρώ το 2012 για τις 29 εισηγμένες που παρακολουθεί η Citi, περιλαμβανομένων των τραπεζών.

Η UBS, προβλέπει πως η αγορά γυρίζει σε bull market, με προοπτικές μακροχρόνιας ανόδου, δίνοντας, μάλιστα, τιμή-στόχο τα επίπεδα των 1.200-1.300 μονάδων μέσα στο 2014 για τον δείκτη FTSE Χ.Α. / Δείκτης Αγοράς (FTSEA), που αντιστοιχούν γύρω στις 1.500 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Original article: ΠΕΝΤΕ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα